Annonce
Ugeavisen Ribe

Fem stærke kvinder skaber broderifestival i Ribe

De fem kvinder, der står bag Broderifestivalen. Bagest er det Helle Randløve og Lisbet Krog Nielsen, der studerer, hvad Ann Mia Lauritsen, Mette Madsen og Mette Krabbe arbejder med. Foto: Bo Maimburg
I marts måned næste år får Ribe en ny event, og det sker i form af en stor broderifestival, som skal trække mange folk til byen.
Annonce

Ribe: Begejstringen for at brodere har fået fem lokale kvinder til at arrangere en stor broderifestival, der bliver afviklet i Ribe i dagene fra den 13. til den 15. marts 2020.

Her skal en masse workshops, udstillinger og andre events tiltrække broderi interesserede mennesker fra hele Danmark.

Kvinderne i arrangørgruppen er særdeles ambitiøse, og de håber, at der kommer mindst 500 besøgende til Ribe og festivalen BrodeRibe.

- Vi har alle en kæmpestor begejstring for at brodere, og drivkraften er at formidle den kæmpe diversitet og mangfoldighed, der er ved broderiet. Vi håber, at de, der dyrker håndarbejdet i forvejen få ny inspiration, og at vi samtidig får andre til at komme i gang med den fantastiske hobby. Vi er selv vilde med oplevelsen af at sidde i et fællesskab og udføre et fantastisk stykke håndværk, siger Lisbet Krog Nielsen.

BrodeRibe

Bestyrelsen for BrodeRibe består af Mette Krabbe, Lisbet Krog Nielsen, Mette Madsen, Helle Randløve og Ann Mia Lauritzen. Broderifestivalen kommer til at foregå forskellige steder i Ribes midtby i dagene fra den 13. til 15. marts. Der vil være 27 workshops, der vil blive arrangeret en fælles middag lørdag aften, og der vil være yoga, udstillinger og meget mere. Kvinderne er i gang med at få lavet en hjemmeside med navnet BrodeRibe, og en Facebook side med samme navn er gået i luften.

Der kommer en masse workshops, hvor man kan lære noget nyt om, hvordan man broderer.

- Vi har været så heldige at få nogle af de bedste danske brodøser til at komme og medvirke. Vi har eksempelvis hyret kunstneren Rikke Ruff til at komme og lave workshops, og hun er en af Danmarks allerdygtigste brodøser, siger Helle Randløve.

Rikke Ruff vil have en workshop i Domkirken, hvor hun vil lære folk at lave motiver, der er inspireret af Carl-Henning Pedersens udsmykning i kirken.

- Vi vil gerne give folk en god oplevelse, ligesom vi gerne vil bringe byens kulturhistorie i spil, og det er årsagen til denne workshop. Man kan komme ind fra gaden og fordybe sig i broderi og Carl-Henning Pedersens kunstværker, og man går hjem med et broderi af et smukt motiv på et postkorts størrelse.

- Det var sjovt at opleve, at Rikke Ruff nærmest eksploderede af begejstring over vores planer. Og så var hun vild med, at vores festival er i Ribe, der jo er en inspirerende ramme for en kunstner.

Annonce

Byen inddrages

- Vi vil gerne inddrage byen, og det er vores ønske, at der vil være aktiviteter forskellige steder her. Vi arbejder med planer om, at folk kan mødes på byens cafeer og brodere og sidde og hygge sig sammen med andre med samme interesse. Det er selvfølgelig vores ønske, at vi kan tiltrække mange mennesker udefra, men vi håber naturligvis også, at der er rigtig mange lokale håndarbejdsinteresserede, der vil bakke op omkring vores arrangement, siger Mette Krabbe.

Helle og Lisbet er begge vilde med at brodere, og de vil gerne give den begejstring videre til andre. Foto: Bo Maimburg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce