Annonce
Ugeavisen Ribe

Flemming har sat sit præg på Ribe i 25 år: Nu runder et skarpt hjørne

En del af fritiden bruger Flemming på at cykle, og gerne lange ture hvor man bliver blæst igennem. Foto: Bo Maimburg
Onsdag den 23. september fylder Kvicklys direktør, Flemming Rasmussen, 60 år. Han har i de 25 år, han har boet i Ribe, elsket byen og jobbet i særdeleshed.
Annonce

Ribe: Han kom, han så, han sejrede – sådan er der et godt ordsprog der lyder, og det kunne kunne sagtens bruges om Flemming Rasmussens entré i Ribe.

Han blev direktør for Kvickly, købte hus og både kone og børn faldt til og tog byen til sig, og nu runder han et skarpt hjørne, 60 år. Flemming Rasmussen har i den mellemliggende periode været formand for handelsstandsforeningen og bestridt en lang række poster, og han har på den måde om nogen taget byen til sig.

- Da jeg blev ansat krævede bestyrelsen, at jeg flyttede til Ribe, men det var også min plan, så det var slet ikke noget problem at få familien med til det. Jeg er altid flyttet til de steder, hvor jeg har arbejdet, for det har givet den helt rigtige indsigt i det sted, man arbejder. Jeg kunne derfor ret hurtigt finde mig selv stå midt i en god by, hvor det var rart at være, og et sted hvor jeg kunne involvere med i fodbold, håndbold og golf og livet i Ribe i særdeleshed. Det var også nemt at falde til for min kone Pia, siger Flemming Rasmussen.

At familien også har taget byen så meget til sig, ses ved, at begge børn efter endt uddannelse er vendt hjem til Ribe, og det glæder Flemming.

Flemming elsker at bruge en ledig stund med en god bog i deres nye orangeri. Foto: Bo Maimburg

- Da jeg kom til byen, valgte jeg de første år at bruge al min tid og energi på de indre linjer for det er klart, at det kræver en del at blive direktør i en stor virksomhed.

- Der er sket rigtig meget med Kvickly, siden jeg kom. Vi omsætter i dag for en kvart milliard kroner, vi ejer tre dagligvarebutikker, tre OK-benzin stationer med vaskehaller, og vi råder over 15 erhvervslejemål, så der er lidt at holde styr på, siger han med et smil.

Annonce

Ribe skulle være samlet

Han var formand for handelsstandsforeningen i en tid, hvor der virkelig skete meget i Ribe.

- Der var flere store koncerner, der ønskede at at opføre butikker uden for byen, men det ønskede vi ikke. Vi ville gerne sikre, at Ribe bevarede det nære omkring gågaden og den indre by, for spreder man tingene for meget taber man som by. Jeg glæder mig over, at vi her har samlet byens liv tæt på bykernen.

- Der er mange i Ribe, der vil det samme, og det er årsagen til, at Ribe har overlevet som en god og stærk handelsby.


Den ro, jeg har, når jeg er på arbejde, eksisterer ikke, når jeg spiller golf, ser fodbold i tv eller når jeg selv spiller fodbold. Det tror jeg, mange kan skrive under på.

Flemming Rasmussen


- Ribe er også en by, hvor indbyggerne har holdninger og stiller krav, og det ser jeg som en stor styrke. Vi har en fantastisk debatkultur i Ribe, den er mangfoldig og den er med til at sætte perspektiver.

Annonce

Temperament i fritiden

Da snakken kommer ind på, hvem Flemming er, når han har fri, bliver der stille et stykke tid. For det viser sig, at den rolige mand også har temperament.

- Jeg er helt klart anderledes, når jeg er på arbejde. Jeg er rolig, når jeg er på arbejde i Kvickly, men når jeg har fri, har jeg temperament, og der er noget større udsving i det, jeg gør, når jeg ikke er på arbejde. Den ro, jeg har, når jeg er på arbejde, eksisterer ikke, når jeg spiller golf, ser fodbold i tv eller når jeg selv spiller fodbold. Det tror jeg, mange kan skrive under på, siger han med et smil

Kort om Flemming Rasmussen

Flemmning Rasmussen fylder 60 år onsdag den 23. september.

Han har været direktør for Kvickly i 25 år og så har han blandt andet været formand for Ribe Handelsstandsforening.

Han er gift med Pia og de har to børn og to børnebørn. Han er i dag også formand for OK Benzin.

Da Flemming kom til Ribe, var det fra en stilling i Kvickly i Nakskov, og han kommer oprindelig fra Odder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Løver efterlyses i Ribe

Annonce