Annonce
Ugeavisen Ribe

Flere får nødundervisning på Ribes skoler: - Elever sætter pris på det sociale

Lone Schmidt og de andre lærere, der står for den fysiske nødundervisning på Ansgarskolen, kører et forholdsvis normalt skema for børnene, og det kan blandt andet Babett (forrest) godt lide. Foto: René Aunsbjerg Fogh
95 elever fik nødundervisning på en af Vadehavsskolens afdelinger i sidste uge. Det er en stor stigning siden første uge. UGE-Avisen Ribe besøgte Ansgarskolen for at opleve, hvordan det foregik.
Annonce

Ribe: - Hvor er tallet 16, spørger 0. klasselærer Lone Schmidt ud i rummet, og straks går jagten ind for to små poder på at finde det et sted på tavlen.

Otte 0. klasseelever sidder i et lokale på Ansgarskolen. Rundt på den ellers store skole i Ribe er der ikke meget liv, for langt de fleste af eleverne får nødundervisning derhjemme. Dog er der flere, der i denne omgang af nedlukningen, får nødundervisning fysisk på skolen.

- Tallet er stille og roligt stigende her på skolen, siden nedlukning trådte i kraft efter juleferien, men jeg troede faktisk, at der ville være måske dobbelt så mange, der skulle have nødundervisning her på skolen, siger Michael Sommer Larsen, som er pædagogisk leder på Ansgarskolen.

Behovet for fysisk nødundervisning er dog stærkt stigende samlet set på Vadehavsskolen, da der i sidste uge i gennemsnit var 95 børn tilmeldt nødpasning og nødundervisning, mens tallet ugerne før lå på 60 og 67.

Annonce

Næsten normalt skema

Lone Schmidt er én af de lærere, der sørger for, at dem, der ikke kan få nødundervisning derhjemme, kan få det på skolen.

Malte, der går i 2.b på Ansgarskolen, sætter pris på at være på skolen, når han får nødundervisning, fordi der er god plads og fordi han kan ses med sine venner. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Vi kører et skema, som ligner meget det, vi normalt har. Det gør vi for genkendelighedens skyld, og så bruger eleverne enten tid på de opgaver, deres lærere har givet dem, eller også laver vi forskellige lege og aktiviteter. Jeg kan også mærke, at eleverne sætter stor pris på det sociale aspekt der kommer, når de kan ses og lege med nogle af deres klassekammerater, og der opstår faktisk også nye venskaber, siger hun.

Babett fra 0.b er en af de få elever, der får undervisning på skolen, og det kan hun godt lide.

- Det er godt at lære, og det er godt, at der er meget plads på skolen, men jeg vil hellere have normal skole, siger hun.

I et andet klasselokale sidder Malte fra 2.b og fordyber sig i et læringsprogram på computeren, og han sætter også pris på, at der god plads på gangene og legepladsen.

- Så kan jeg løbe hurtigt uden, der er nogen i vejen. Jeg vil hellere være her end derhjemme, for så kan jeg se mine venner. Og jeg tror det er det bedste for mig at være her, siger han.

Der er et stigende antal børn, der har brug for fysisk nødundervisning på Vadehavsskolens afdelinger. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vanens magt

Annonce