Annonce
Ugeavisen Ribe

Flere operaoplevelse i vente i Ribe: Koncerter i baggård, på museum og i Domkirken

Mime Brinkmann opfører Johann Sebastian Bachs suite nr. 1 og suite nr. 4 for cello på Ribe Kunstmuseum ved en af flere operakoncerter i Ribe. Foto: Den Ny Opera.
Den Ny Opera gæster Ribe to dage i slutningen af august, mens Quedens Gaard danner ramme for gratis baggårdskoncert, hvor temaet er Don Juan.
Annonce

Ribe: Hvis man er til opera - eller har mod på at stifte bekendtskab med det - er der i dagene den 27. og 28. august hele tre muligheder for at opleve det.

I to tilfælde er det Den Ny Opera, der står for to arrangementer i  Ribe i forbindelse med den ti dage lange operafestival baseret i Esbjerg. Torsdag den 28. august klokken 17 danner Ribe Kunstmuseum nemlig ramme om koncerten ”Himmelske toner”, hvor man kan opleve japanske Mime Brinkmann opføre Johann Sebastian Bachs suite nr. 1 og suite nr. 4 for cello. Ved koncerten medvirker også sopranen Anne Mette Balling, som synger en arie fra en af Bachs kirkekantater.

Festival 21.-30.8. 2020

Fakta: Festivalen foregår i Musikhuset Esbjerg 21.-30.8. med enkelte afstikkere til Ribe Domkirke, Ribe Kunstmuseum og Treenighedskirken i Esbjerg. Billetpriserne ligger mellem 50 og 275 kr., og det er muligt at spare mange penge ved at købe et partoutkort til 900 kr. Billetter fås via www.dennyopera.dk

Dagen klokken 15 efter er der så en annonceret pop-up koncert i Ribe Domkirke, hvor musikken ved koncerten "Upon Ground" er baseret på en fast gentaget basmelodi.

Baroktrompetisten Justin Bland har samlet en håndfuld ”grounds” og en håndfuld musikere og slipper i en lille times tid tonerne løs i Ribe Domkirke. Koncerten foregår i kirkens almindelige åbningstid, hvor turister har adgang til kirken, hvorfor den har fået prædikatet pop-up.

Annonce

Don Juan i en kammerversion

Torsdag den 27. august klokken 20 er Quedens Gaard også vært for en operaoplevelse, når operakompagniet Nontardar lægger vejen forbi Ribe. Her giver de takket være støtte fra Johanne og Aage Louis-Hansens fond samt Augustinus Fonden en gratis baggårdskoncert i Quedens Gaard og byder på en gang lettilgængelig Don Juan i en kammerversion.

Don Juan er en morsom forvekslingskomedie og samtidig et studie i dæmonisk livslyst og seksuel besættelse. Den hæsblæsende dialog i Nontardars kammerversion er på dansk, mens Mozarts udødelige musik synges på italiensk.

Nontardar består af pianist Jacob Beck og operasangere Philippa Cold, Mette-Maria Øyen, Stina Schmidt, Thomas Storm, Jakob Bloch Jespersen og Bo Christian Jensen. Kompagniets målsætning er at skære de store klassikere ind til benet. Forestillingen er for alle operaelskere og ikke mindst novicer, der har lyst til at prøve kræfter med genren.

Man kan afhente en gratis billet i Café Quedens. Der er i alt 70 styks til rådighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce