Annonce
Ugeavisen Ribe

Flere påsatte småbrande ved daginstitution giver utryghed i Gredstedbro

Da der i januar blev antændt ild i en af Børnegårdens affaldscontainere, kunne det nemt have gået mere galt end det gjorde, og derfor er Lise Storgaard-Lautrup og Susan Krogager samt flere andre utrygge og bekymrede. Især da der har været yderligere fem brande i nærområdet inden for et år. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Seks mindre men dog påsatte brande ved Børnegården i Gredstedbro giver tydelig utryghed hos personale og forældre. Nu er videoovervågning er på vej, så der kan dæmmes op for problemerne.
Annonce

Gredstedbro: I forrige uge - den 29. september - blev en papirsdispenser ved hoveddøren til daginstitutionen Børnegården i Gredstedbro futtet af.

Det medførte sodskader op ad muren, men det medfører yderligere en masse utryghed hos personale og forældre til børn i daginstitutionen.

Denne mindre brand var nemlig den sjette af slagsen på under et år i direkte forbindelse med Børnegården eller i umiddelbar nærhed dertil.

I maj fik gerningsmænd sat ild til en pavillon, der stod inden for hegnet på Børnegårdens legeplads. Privatfoto

Den 30. januar blev der antændt en brand i en affaldscontainer, som stod ved siden selve bygningen mens en pavillon, som stod inde bag et hegn på legepladsen, blev futtet af den 14. maj. Dertil kommer en udbrændt campingvogn på parkeringspladsen ved daginstitutionen mellem jul og nytår sidste år, en udbrændt bil ved den nærtliggende værksted og bilforhandler samt nogle metalbure ved den virksomhed, der er nabo til Børnegården.

Annonce

Meget bekymrende

- Vi har ingen idé om, hvorfor eller hvem der gør det her, og det gør det hele rigtig ubehageligt. Hver gang skal der ryddes op og betales for reparationer, og det er bestemt bekymrende med så mange gentagne brande, siger Katharina Knudsen, områdeleder for daginstitutionerne i Ribeområdet, som også frygter for, at en brand eventuelt kunne få fat i et udhæng på bygningen, hvorefter det kunne gå helt galt.


Vi bliver som forældre utrygge ved at sende vores børn afsted, også selv om brandene ikke er om dagen, når de er der.

Lise Storgaard-Lautrup


- Det er heller ikke rart for medarbejderne, der opdager branden om morgenen, når de skal åbne daginstitutionen. Det betyder jo også, at de skal handle på det, og så går tiden fra at kunne tage sig ordentligt at de børn, der kommer, fortsætter Katharina Knudsen.

Både Susan Krogager, der er pædagogisk leder på Børnegården, og Lise Storgaard-Lautrup, som er forældrerepræsant i områdebestyrelsen, ytrer også deres utryghed.

- Heldigvis påvirkes børnene ikke i negativ forstand, men vi frygter da også, hvornår det kan gå helt galt, siger Susan Krogager.

Påsatte brande Børnegården Gredstedbro

- Vi bliver som forældre utrygge ved at sende vores børn afsted, også selv om brandene ikke er om dagen, når de er der, tilføjer Lise Storgaard-Lautrup.

Annonce

Tolkes som drengestreger

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi er man naturligvis opmærksom på de gentagne brande, men det er ikke noget, de efterforsker specifikt i.

- Det er uden tvivl tale om mange brande inden for en relativ kort periode, men det ser ud til, at der er tale om mindre episoder, så det tolker vi som drengestreger. Når der også er forholdsvis lang tid mellem episoderne, er det også svært at efterforske, men vi ved naturligvis, at enhver brand er potentiel farlig, så det er vigtigt, at man kontakter politiet, hvis man observerer noget, siger politikommissær og leder af lokal efterforskning i Syd- og Sønderjyllands Politi, Henrik Berg, som tilføjer, at det er en mulighed med en mere forebyggende indsats, ligesom at politiet gerne sætter ind, hvis der er særlige problemer.

En anden forebyggende indsats er at opsætte videoovervågning i området, og det kommer der med al sandsynlighed inden længe. Det sætter både Susan Krogager og Lise Storgaard-Lautrup pris på.

- Videoovervågning har jo formentlig en præventiv effekt, og måske kan man endda få en eventuel gerningsmand på film, hvis det sker igen. Det er ikke kun Børnegården, der bliver berørt af de her brande, der er jo også boliger tæt på, så det må være i alles interesse, at vi kommer de her problemer til livs. Derfor opfordrer jeg også til, at man endelig tager en snak om det her ude i byen, siger Lise Storgaard-Lautrup.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Løver efterlyses i Ribe

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce