Annonce
Ugeavisen Ribe

Flot jubilæum: Inger Marie har arbejdet på Ribelund i et halvt århundrede

Inger Marie Puggaard kan fejre en sjældent 50 års jubilæum på samme arbejdsplads. Privatfoto
Inger Marie Puggaard rundede før jul 50 års dagen for sin ansættelse på Ribelund.
Annonce

Ribe: Helt siden dengang, der på åndssvageforsorgen Ribelund gik læger i hvide kitler, har Inger Marie Puggaard haft sin daglige gang på Ribelund.

Gennem det seneste halve århundrede har hun haft ansættelser på blandt andet på Ribelund, Specialbørnehaven Spiren og Specialcentret, så der er ingen tvivl om, at hendes hjerte banker for dem med brug for ekstra støtte. Men Inger Marie Puggaard fortæller, at hun kun tog jobbet for at tjene ekstra penge ved siden af arbejdet på en fabrik.

- Jeg arbejdede på en bæltefabrik på Tangevej, og de fyrede folk til jul for at spare penge. Så var der en, der sagde til mig, at jeg altid kunne få et job på Ribelund. Der gik jeg over 18. december, og jeg startede tre dage senere, siger Inger Marie Puggaard, der de første 14 dage ikke var glad for jobbet, og ikke kunne se sig selv fortsætte.

Men det blev bedre, vilkårene på Ribelund blev gradvist bedre, og hun blev på stedet i 50 år, hvor hun størstedelen af tiden har arbejdet med børn.

- Det var tilfældigt, at jeg startede som leder af aktivitetscentret ved RABU (Ribe Amts Børne- og Ungdomspension, red.), og jeg har efterfølgende interesseret mig meget for beskæftigelse af børn og unge. Det har været spændende at være en del af, siger Inger Marie Puggaard, der som 65-årig besluttede sig for at gå på folkepension, men havde vanskeligt ved helt at slippe arbejdet.

- Det er svært, når man har været så optaget af det, og så bare sige stop. Derfor er jeg glad for, stadig at være tilknyttet med timer hver uge, og vi har aftalt, at det fortsætter indtil sommer. Derefter vil jeg gerne fortsætte som frivillig, hvis de stadig kan bruge mig, siger hun.

Arbejdslivet

Siden 1970 har Inger Marie Puggaard været tilknyttet Ribelund i flere forskellige roller hos både stat, amt og kommune.

1970-1980: Omsorgselev og derefter omsorgsassistent ved Ribelund.

1980-1983: Leder af Aktivitetscentret ved RABU. 

1983-2011: Leder af Specialbørnehaven Spiren. 

2011-2016: Leder af Specialpædagogisk Udvikling ved Specialcentret. 

2016-nu: Konsulent ved Specialcentret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce