Annonce
Ugeavisen Ribe

Fodboldtossen fra Hviding går højt op i at være frivillig

Jan Mortensen har altid boet i eller nær Egebæk-Hviding, og derfor kalder han sig også for en rigtig Hvidingdreng. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Jan Mortensen har været aktiv i en forening i mere end halvdelen af sit liv, heraf en hel del år som formand i Hviding IF.
Annonce

Egebæk-Hviding: Selv om Jan Mortensen bor omkring 100 meter uden for byskiltet, så er der ingen tvivl om, at han er en ægte Hvidingdreng - og det understreger han også selv.

- Føler mig som Hvidingdreng, for jeg har altid boet i eller tæt på Hviding. Det, jeg rigtig godt kan lide ved området, er, at der er en form for fællesskab, som hænger godt ved. Vi er gode til at løfte i flok i hele Ribe-området. Når vi skal have bygget noget, så gør vi det sammen, siger Jan Mortensen, der i drillende toner dog bliver kaldt Vester Vedsteddreng nu, hvor han bor uden for byskiltet.

Jan Mortensen kalder sig selv for en loyal person og understreger, at han har stort engagement i det, han går ind i. Loyaliteten ses blandt andet ved, at Jan har været med hos Unique Furniture som lagerchef siden den spæde start i 2007, mens engagementet kan ses i, at han på syvende år sidder som formand for Hviding IF.

- Det var ikke naturligt for mig dengang at skulle sidde for bordenden, men det er det blevet. Jeg brænder for, at vi har en god forening, og jeg føler stadig, at jeg kan gøre nogle ting bedre, så ind til videre bliver jeg ved, siger han og tilføjer, at det er naturligt for ham at være aktiv frivillig, så han kan være en god rollemodel for sine børn.

Kort om Jan

Jan Mortensen er 44 år og opvokset på en gård ved Råhede. Han er gift med Marianne, og de har Liva på 13 år og Frederik på 11 år.

Jan er uddannet møbelsnedker og har en fortid hos Astralis og Føvling Møbelfabrik. Nu er han lagerchef hos Unique Furniture, som henter møbler ind fra Østen og sælger i hele verden. Han har været en del af virksomheden siden starten med ti medarbejdere til nu 95 ansatte på verdensplan.

I fritiden bestrider han posten som formand i Hviding IF og er også fodboldtræner i foreningen.

Annonce

Frivillighed og fodbold

Det med at være frivillig har været en del af Jans liv, siden han var 18 år. Dengang blev han fodboldtræner i Hviding IF, og der har han stort set været siden, i dag som træner for u13-holdet, hvor hans egen søn spiller.

- Det er sjovt at give noget videre til yngre fodboldspillere, og så er det også nogle fantastiske timer at tilbringe sammen med min søn og hans kammerater, siger Jan Mortensen, der også har været førsteholdstræner i syv år.

- Det var ikke ligefrem glansperioden i Hviding IF, for jeg var træner, mens vi røg fra serie 1 og ned til serie 4. Senere rykkede vi dog op igen, og jeg spillede også en enkelt kamp, da vi rykkede op i serie 2 igen, fortæller Jan Mortensen, der er en af dem med allerflest førsteholdskampe i Hviding IF.

Jan Mortensen tilføjer desuden, at fodbold fylder meget i hans liv - ud over trænergerningen. Han er stor Liverpoolfan, og han har besøgt flere forskellige engelske stadions.

- Jeg kan godt lide sport med en bold på grund af konkurrencen og fællesskabet i det. Det handler også om lysten til at ville gøre noget sammen med og for andre. Nogen vil nok sige, jeg lever og ånder for fodbold. Jeg kan slet ikke lade være med følge med både på Hviding Stadion og i kampe i tv, siger han.

Annonce

De fem skarpe

Tre ord der beskriver dig selv?

- Loyal, engageret, fodboldtosset

Hvem ser du op til?

- Jeg er imponeret af Jürgen Klopps (Liverpooltræner, red.) resultater og karisma. Derudover kan jeg godt lide at lære fra dedikerede mennesker uanset, hvor de kommer fra.

Hvilke tre ting ville du tage med på øde ø?

- En fodbold, familien og tændstikker.

Hvad kan du bedst lide ved at bo i Hviding?

- Fællesskabet og at vi er gode til at støtte op om hinanden.

Hvis vi to skulle bruge resten af dagen sammen, hvad skulle vi så lave?

- Først skulle vi en tur på stadion og se en kamp samt hyggesnakke med nogen af de andre, der var der. Bagefter skulle vi hjem og se en Liverpoolkamp i tv.

Fodbold fylder rigtig meget i Jans liv - både på banen og foran fjernsynet. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce