Annonce
Ugeavisen Ribe

Folketingsmedlemmer i Ribe: Tørnæs og Knuth var begejstret for legeparken

Stén Knuth og Ulla Tørnæs var begejstret over at høre om planerne for Ribe Historie og Aktivitetspark, da Vagn Sørensen og Carsten Lund fortalte om dem. Foto: Bo Maimburg
Venstres folketingsmedlemmer, Ulla Tørnæs og Stén Knuth, gæstede Ribe mandag eftermiddag. Et af programpunkterne var at høre om planerne for Ribe Historie- og Aktivitetspark.

Ribe: Den tidligere minister og nuværende folketingsmedlem, Ulla Tørnæs, har igennem sin tid som politiker været en flittig gæst i Ribe.

Mandag var hun så endnu engang på besøg, da hun sammen med folketingskollega, Stén Knuth gæstede Ribe Vikingecenter, Ribe Boldklub og Ribe Fritidscenter. Årsagen til besøget hos fritidscentret var, at Ulla Tørnæs blandt andet havde udtrykt ønske om at høre om planerne for Ribe Historie- og Aktivitetspark.

Det var initiativtager, Peter Laursen, Ribe Fritidscenters formand, Carsten Lund, og bestyrelsesmedlem, Vagn Sørensen, der orienterede dem om projektet.

Annonce

Peter Laursen fortalte om hele opstartsfasen, og om hvordan det er lykkes dem at skaffe godt 3,3 millioner kroner fra det lokale erhvervsliv. Carsten Lund fortalte dem om, hvordan det er lykkes dem at få Ribes historie integreret i legepladsen samt om, hvordan de har formået at sætte leg og læring i fokus.

Begge politikere var virkelig imponeret over hele det arbejdet, der allerede er blevet ydet.

Ulla Tørnæs, Carsten Lund, Vagn Sørensen, Stén Knuth og Peter Laursen kunne fra første sal i Ribe Fritidscenter kigge ud over området, hvor Ribe Historie- og Aktivitetspark skal etableres. Foto: Bo Maimburg

- Det er da intet mindre end et helt igennem fantastisk projekt. Det vidner om, hvor meget det flytter noget, når de rigtige folk bakker op om et stort projekt. Man kan da også kun blive begejstret, når man hører, at der er indsamlet så mange penge i en tid, hvor hele samfundet har været udfordret, sagde Ulla Tørnæs.


Det er da intet mindre end et helt igennem fantastisk projekt. Og det vidner om, hvor meget det flytter noget, når de rigtige folk bakker op om et stort projekt.

Ulla Tørnæs


Hun udtrykte også stor begejstring over at høre, at Ribes historie er inddraget på en måde, så leg og læring går op i en højere enhed.

Andre kan lære af jer

Partikollegaen Stén Knuth, der også er idrætsordfører og sidder i Folketingets Kulturudvalg, delte begejstringen.

- Det lyder som et projekt, hvor I har mødt stor lokal opbakning, og det er jo rart at høre. Jeg tror, det er første gang, at jeg hører om et projekt, hvor man har en stor del af finansieringen på plads, inden man går til fondene. Og det er flot, at det lokale erhvervsliv har finansieret en tredjedel og kommunen den anden tredjedel. Der er mange, der vil kunne lære af jeres måde at gribe en god ide og få lokalbefolkningen til at bakke op, siger Stén Knuth.

Annonce

Pigefodbold og bureaukrati

Efter besøget i Ribe Fritidscenter tog de to politikere videre til Ribe Vikingecenter og de sluttede dagen med at besøge Ribe Boldklub og deres formand Simon Wulff Hansen.

Formanden kunne her fortælle politikerne om deres satsning på pigefodbold, og om hvordan gode trænere har medvirket til at skabe styrke hele den afdeling.

- Politikerne ville også gerne høre om vores udfordringer med administrative tunge opgaver og om vores udfordringer med bureaukrati. Der er administrative tunge opgaver, men vi har også bare et super kompetent team og en velsmurt maskine, som betyder, at vi ikke har de udfordringer og problemer som mange andre klubber har, siger Simon Wulff Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Henrik fra Hviding er stolt over at være hjerteløber: - Der er ikke noget, der er større end at være med til at redde liv

Annonce