Annonce
Ugeavisen Ribe

Folketingspolitiker kiggede forbi Ribes nye sociale café

Karina Lorentzen (nr. 2 fra venstre) besøgte fredag den sociale café på Tangevej i Ribe, som hun mener er et godt eksempel på, at der skal være sociale tilbud i landets mindre byer. Foto: René Aunsbjerg Fogh
SF's Karina Lorentzen besøgte fredag den sociale café i Ribe, hvor 20-25 brugere hver uge får dyrket netværk, som fører til mere glæde i hverdagen.
Annonce

Ribe: Tilbuddet har været der i knap to måneder, og allerede nu er den ugentlige sociale café på Tangevej 10 en pæn succes. Den er arrangeret af KFUM's Sociale Arbejde, hvor Diana Terp Pedersen er en stor drivkraft, og ved fredagens café var der besøg fra folketingspolitiker, Karina Lorentzen (SF).

- Jeg er meget optaget af, at alle mennesker i Danmark skal have noget at stå op til. Derfor bør der være sociale caféer og lignende tilbud i andre end de største byer. Der er en skæv fordeling af tilbud, og det er vigtigt med en bedre geografisk fordeling af tilbuddene. Den her café er jo et godt eksempel på, at der også er et behov for en social café eller værested i mindre byer, siger hun.

Gitte Egebjerg (t.h.) var én af dem, der kunne fortælle Karina Lorentzen om hvad, det gjorde for hende, at kunne komme på den ugentlige sociale café på Tangevej i Ribe. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Karina Lorentzen, der også er formand for Folketingets Landdistriktudvalg, kan således påvirke den geografiske fordeling af landets sociale tilbud, og hun vil nu se, om hun kan påvirke nogle af de pengepuljer, der bruges til sociale tilbud.

Annonce

Giver energi og glæde

Hver fredag er der brød og kaffe tilgængeligt for brugerne, og blandt de 20-25 personer, der kommer forbi caféen, er 57-årige Gitte Egebjerg fra Ribe, som desuden giver en frivillig hånd med i caféen.

- Jeg har kun en lille familie, så jeg mangler nogen at sige hej til i hverdagen. Det kan jeg her, og selv om jeg kan have en sur dag, så går der ikke længe, før jeg smiler, når jeg kommer i caféen. Det giver mig energi og noget at stå op til hver fredag, siger hun, mens en anden gæst, Marianne Tarp, understreger at det giver hende et værdifuldt netværk at komme i den sociale café.

Annonce

Håber på effekt

Diana Terp Pedersen sætter stor pris på interessen fra Karina Lorentzen, ligesom hun glæder sig over den succes, cafeen allerede er blevet.


Jeg mangler nogen at sige hej til i hverdagen. Det kan jeg her, og selv om jeg kan have en sur dag, så går der ikke længe, før jeg smiler, når jeg kommer i cafeen. Det giver mig energi og noget at stå op til hver fredag

Gitte Egebjerg


- Det er jo rart at få den form for anerkendelse, som hendes opmærksomhed er. Jeg vil rigtig gerne sætte fokus på den problematik der er omkring både ensomhed og en manglende social café i Ribe, så jeg håber, at Karinas besøg kan have en god effekt på det. Jeg kan se, at der er et behov for denne café, siger Diana Terp Pedersen, som håber at kunne have cafeen åbent to eller tre dage om ugen.

Alle er velkomne til at kigge forbi i tidsrummet fra 9-13. Det foregår i de lokaler, hvor Voksenstøtten normalt holder til.

Den nye sociale café på Tangevej i Ribe er allerede en pæn succes. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Løver efterlyses i Ribe

Annonce