Annonce
Ugeavisen Ribe

For fem år siden gravede Kasper kartoflerne op med håndkraft: Nu sælger han flere hundrede tons

Kasper Johannsen håndsorterer fortsat alle kartoflerne. Det sker hver morgen med båndet i kartoffeloptageren. Foto: René Aunsbjerg Fogh
På fem år er Kasper Johannsens virksomhed, Kasper's Kartofler, vokset voldsomt meget. I år håber han at sælge mere end 200 ton kartofler til restauranter og private, men han holder benene på jorden og håndsorterer stadig alle kartoflerne.

Varming: For fem år siden solgte nu 19-årige Kasper Johannsen omtrent otte ton kartofler fra 600 kvadratmeter jord. Siden da er begge dele blevet mangedoblet, så virksomheden Kasper's Kartofler nu har seks hektar jord - en 100-dobling - som i år vil give op mod 250-300 ton kartofler.

- Jeg har faktisk fordoblet min mængde af jord hvert eneste år siden 2016, og når jeg får lagt flere og flere kartofler, kan jeg jo også afsætte flere, fortæller Kasper Johannsen, som dog er noget spændt på, om han formår at afsætte alle sine kartofler i år.

Han bruger i sommerhalvåret dagligt 3-4 timer på at tage kartoflerne op fra jorden med en maskine og sortere dem, således at han faktisk har samtlige af sine kartofler mellem hænderne. Derudover kommer to ugentlige køreture ud til kunderne med kartoflerne.

Annonce
Kasper Johannsen har efterhånden en ret stor vognpark, og han understreger, at han er stolt over, det han har fået opbygget henover de seneste år. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Jeg sælger til 15-20 restauranter i det syd- og sønderjyske, for det er restauranterne, der er vejen frem. Jeg tror, at mange vælger mine kartofler grundet prisen, men også fordi de er mere friske og håndsorterede, siger Kasper Johannsen, som nu også får solgt sine kartofler fra Føtex i Ribe.


Jeg har faktisk fordoblet min mængde af jord hvert eneste år siden 2016, og når jeg får lagt flere og flere kartofler, kan jeg jo også afsætte flere

Kasper Johannsen


- Det er da lidt sjovt, at folk kan købe dem der. Forhåbentlig kan det give lidt, når både mit navn og logo, som mange måske kender, kommer ind der, siger han og tilføjer, at private også kan købe kartofler i én af de fem vejboder, han har stående rundt omkring.

Eget kartoffelskrælleri

Kasper Johannsen understreger, at det er gået over forventningerne de seneste fem år.

- Jeg havde håbet på, at det ville gå godt, men jeg havde slet ikke regnet med det. Jeg er glad og stolt over det, jeg har opbygget. Jeg bliver dygtigere hvert år og lærer af de fejl, jeg laver. Og så er det nok også en læring, at jeg skal passe på med at lægge for mange kartofler. Før sidste år fik jeg dog ofte udsolgt, men i år er der da også lang vej endnu til det, men man har jo lov at drømme, siger han.

Kort om Kasper's Kartofler

Kasper Johannsen har fem sorter af kartofler; solist, belana, sava, gala og fakse. Han har forpligtet sig til at kunne levere kartofler året rundt, så de lægges i jorden mellem starten af marts og frem til slutningen af april.

Han har i år seks hektar jord til hans kartofler.

Kasper's Kartofler har vejboder på Stavnagervej 33 i Varming, på Langager 1 i Øster Vedsted, på Vester Vedsted Vej i Hviding samt i Ribe på Tangevej og på Nørremarken ved Kirkens Korshærs butik.

I år har har Kasper Johannsen desuden startet et kartoffelskrælleri op, så restauranterne kan købe dem helt rene og klar til at koge.

- Det er da et ekstra stykke arbejde at skulle det, men det kan også gøre, at jeg kan sælge endnu flere kartofler. Det er dog ikke den ekstra fortjeneste, jeg går op i, men derimod tanken om, at jeg skaber noget. Det får jeg et kick af, og de penge jeg tjener, bruger jeg blandt andet på at købe mere udstyr, siger han og fortæller, at han nu har tre traktorer, en sprøjtemaskine, en vandingsmaskine og to maskiner til at tage kartofler op af jorden.

Annonce

Vil være med i det hele

Han tilføjer, at hans virksomhed lige nu har en meget passende størrelse. Han er stadig kun sig selv - men får stadig mere hjælp af familien. På sigt skal drømmer han da også rimelig realistisk. Det handler om at have egen gård og være kartoffelavler, efter han nu er blevet færdiguddannet landmand.

- Jeg vil have, at min virksomhed er af en størrelse, så jeg selv kan være med i det hele. Måske det ville være fint med 1-2 ansatte, og derfor skal jeg også have lidt flere grundsten med min lederuddannelse inden for landbrug.

En hektar jord kan give op mod 40-50 ton kartofler, og samtlige kommer en tur hen over båndet på kartoffeloptageren. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Kasper har i år startet et kartoffelskrælleri op, som han håber kan give lidt flere kunder. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Kasper kører to gange om ugen ud med kartofler til sine kunder, der for tiden omfatter mellem 15 og 20 restauranter. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Der er godt naboskab i Tange: Fællesspisning er populær hos beboerne i fem huse i Tange

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Turisme i Ribe: Den nye destination har et underskud på en million kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Ny virksomhed i Ribe: Virksomhed i vækst hjælper iværksættere

Ugeavisen Ribe

Ribe er startby: Kom helt tæt på Cavendish og de danske stjerner

Ugeavisen Ribe

Dennis starter egen klinik for fysioterapi i Ribe

Ugeavisen Ribe

Redningsbåd skal sikre tursejlads på Ribe Å

Ugeavisen Ribe

Mad, keramik og heksehistorie på Quedens

Ugeavisen Ribe

Heksemuseum inviterer indenfor efter lukketid

Ugeavisen Ribe

Ribe Dyrskue kæmpede med vandet - og havde højt besøgstal

Ugeavisen Ribe

Ribes mest underlige pizzaer: Hotdog pizza, en med karrysovs og så en ristaffel pizza

Ugeavisen Ribe

Stor splittelse om ananas på pizza: Kunderne i Ribe vil gerne have det

Ugeavisen Ribe

Ribes pizzeriaejere er enige: Dette fyld vil langt de fleste kunder have på deres pizzaer

Ugeavisen Ribe

25 år med kunst: Fra sygeplejerske til fuldtids kunstner

Ugeavisen Ribe

Gymnasielærere fra Ribe Katedralskole var på togt med forskningsskib

Ugeavisen Ribe

To ejere bliver til tre på Abildskær Gård

Ugeavisen Ribe

Ærligt debutalbum fra moden Ribedreng

Ugeavisen Ribe

Længe ventet: Ribe får sin første sushi-restaurant

Ugeavisen Ribe

Danni fra Ribe har valgt aldrig at være sur

Ugeavisen Ribe

Mentorer giver udsatte børn selvtillid og mod på livet

Ugeavisen Ribe

Familie vil vise sjælden kvægrace frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Lille maskinforretning vil vise sig frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Politiske partier starter valgkampen på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Dyrskue tager ingen chancer: Tjekker folk ved indgangen

Annonce