Annonce
Ugeavisen Ribe

Forbered dig på trafikkaos ved Ribe: Fire gode råd til at undgå at holde i kø

Vejdirektoratet har markeret både små og store omkørselsveje for at undgå vejarbejde på rute 11 i Ribe. Illustration: Vejdirektoratet
Fra på lørdag den 28. november og 13 dage frem er jernbaneoverkørslen på rute 11 i Ribe spærret for gennemgående trafik. Se her hvordan du kan agere i trafikken i den periode.
Annonce

Ribe: Fra på lørdag den 28. november er der forholdsvis stor risiko for, at der opstår trafikkaos ved Ribe.

Den gennemgående rute 11 bliver som bekendt spærret for gennemkørsel mellem Farupvej og krydset ved Industrivej/Trojelsvej/Nørremarksvej, når jernbaneoverkørslen skal ombygges

- Spærringen vil desværre have store konsekvenser for trafikanterne, der i perioden skal ledes ad omkørselsruter uden om rute 11. Da de omkringliggende veje ikke er gearet til den trafikmængde, forudser vi dage og tidsrum med lange kødannelser, og desværre kommer trafikanterne også ud på en markant længere omkørselsrute specielt den nordgående trafik, siger Mike Boesen, projektleder i Vejdirektoratet.

I både nord- og sydgående retning kan man køre via Nørremarksvej og via rundkørslen ved Obbekjærvej og Nørremarksvej. Denne vil for at sikre et godt flow samt de bløde trafikanter blive bemandet af politihjemmeværnet i hverdagene om morgenen og om eftermiddagen i den periode, rute 11 er spærret for trafik.

Der er også nedsat en lokal beredskabsstab med Syd- og Sønderjyllands Politi, Esbjerg Kommune og Vejdirektoratet i forbindelse med spærringen af rute 11.

Annonce

Togbusser indsættes

Alternativt kan man i sydgående retning køre fra ved Kærbølvej nord for industrikvarteret og køre via Farupvej. I nordgående retning er der tale om en noget større omkørselsvej gennem Damhus og ad Haderslevvej til Varming, hvorfra man kører til Kalvslund og derfra kører ind mod Ribe via Koldingvej.

Også togtrafikken vil i en periode være indstillet. Fra tirsdag den 1. december tæt på midnat til tidlig morgen mandag den 7. december 2020 kører der i stedet togbusser i stedet for toge.

- Togbusserne erstatter alle togafgange imellem Gredstedbro og Ribe i dagene mellem onsdag den 2. til og med søndag den 6. december. Nogle af afgangene fra onsdag til fredag vil sågar være være erstattet af togbusser hele vejen til Esbjerg. Der vil samtidig være ændrede afgangs- og ankomst tider for de fleste tog på strækningen Esbjerg-Ribe-Tønder i hele perioden, siger Therese Christensen, Head of Commercials and Planning hos Arriva.

Rute 11 åbner op igen torsdag den 10. december klokken 18.00

1. Kør i god tid

Hvis køprognosen ser slem ud, bør man overveje, om man overhovedet skal ud og køre. Hvis man skal køre, så tag afsted i god tid. Hold dig orienteret i forhold til trafikken på trafikinfo.dk og via P4 trafikradio

2. Tag cyklen

I de perioder, der forventes at være meget trafik, kan man med fordel tage cyklen i stedet for bilen. De bløde trafikanter vil om morgenen og eftermiddagen kunne få hjælp til at komme gennem trafikken via rundkørslen ved Obbekjærvej og Nørremarksvej.

3. Kør en anden vej

Hvis man er lokalkendt, så kan man med fordel køre en anden vej end den anbefalede omkørselsrute. Dog anbefaler Vejdirektoratet, at man bruger de afmærkede omkørselsveje af hensyn til trafikflowet.

4. Tag toget - nogle af dagene

I dagene 28. november til 1. december samt 7. til 10. december kan man med fordel tage toget for at undgå trafikkaos på vejene. Disse dage er togdriften mellem Ribe og Esbjerg nemlig normal. De mellemliggende dage kører der togbusser, og passagerer, der planlægger en rejse her kan få information om den ændrede drift på www.rejseplanen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce