Annonce
Ugeavisen Ribe

Forening i Ribe hjælper med skolebyggeri i Kenya

Vestkenyas Venner har bidraget med 80.000 kroner til, at byen Asembo i Kenya har fået en ny skole. Privatfoto
En stor portion indsamlede penge fra foreningen Vestkenyas Venner sikrer nu, at der kan bygges en skole i byen Asembo
Annonce

Ribe/Vestkenya: Gennem knap 13 år har Vestkenyas Venner, en forening der delvist har udgangspunkt i Ribeområdet, forsøgt at hjælpe et par byer i det vestlige Kenya med forskellige indsamlinger. Nu er et byggeri af en skole i byen Asembo i fuld gang, og stort set hele beløbet til det kommer fra Vestkenyas Venner. Allerede i januar blev skolen taget i brug af mere end 100 elever, selv om den endnu ikke var færdigbygget.

- Der er tale om cirka 80.000 kroner, som vi har indsamlet over en årrække. Det er blandt andet skoler i Ribe, der har løbet penge ind. Det er stort set hver enkelt krone, vi indsamler, som går til kenyanerne, fortæller bestyrelsesmedlem i Vestkenyas Venner, Mogens Lønne, der tilføjer, at der derudover kommer en lang række gratis arbejdstimer fra de lokale folk.

- Det er da dejligt, at vi kan være med til, at mennesker dernede kan få en uddannelse, siger Mogens Lønne.

Vestkenyas Venner

Vestkenyas Venner har en del medlemmer, der bor i Ribe og Esbjerg området. Foreningen støtter udviklingsarbejdet primært i den vestlige del af Kenya, hvor man blandt andet betaler til omkring 60 sponsorbørn.
Annonce

Fortsætter aktiviteter

Gennem årene er der blevet gennemført en lang række projekter i blandt andet Assembo takket være pengene fra Vestkenyas Venner. Heriblandt, mener Mogens Lønne, at skolen nok er det næststørste projekt efter en sundhedsklinik.

- Byggeriet af skolen sker efter danske forskrifter. Kenyanerne vil gerne have opkvalificeret deres undervisning, som kan sørge for, at børnene får en god start på deres skolegang, fortæller Mogens Lønne, som understreger, at venneforeningen gerne vil fortsætte deres aktiviteter, selv om en stor del af deres kassebeholdning nu er brugt på skoleprojektet.

- Jeg håber, at vi kan være med til at gøre skoleprojektet helt færdigt. Jeg håber, at jeg kan få en aftale i stand med Vadehavskolen om, at der kan indsamles nogle penge via det årlige motionsløb til skolebøger og andre materialer, siger han.

Allerede i januar blev klasseværelserne færdige på skolen i Asembo, og så blev skolen taget i brug inden, den var helt færdig. Privatfoto
Der blev brugt mange timers gratis arbejdskraft ud over de 80.000 kroner, som Vestkenyas Venner har givet til skolebyggeriet. Privatfoto
Der blev brugt mange timers gratis arbejdskraft ud over de 80.000 kroner, som Vestkenyas Venner har givet til skolebyggeriet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce