Annonce
Ugeavisen Ribe

Foreninger i Ribe vil gerne bidrage til bevægelse i skolerne

Steffen Ruppert, der blandt andet har stået bag DGI konceptet Badminton i skolen i Ribe, mener, at det giver mening, at foreninger og skoler samarbejder for at få mere bevægelse på skolerne. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
Både Ribe Bokse Klub og Ribe Badminton Club er klar på et samarbejde med folkeskolerne, så eleverne kan opnå mere bevægelse i skolen.
Annonce

Bevægelse: I folkeskolereformen fra 2014 blev det foreslået, at lokale idrætsforeninger og skolerne kunne samarbejde omkring at få mere motion og bevægelse ind på skoleskemaet.

Det er da også kommet til udtryk de senere år med årlige aktiviteter som "Badminton i skolen" og "Tennis i skolen", men hvis det står til nogle af Ribes lokale idrætsforeninger, så er det også en mulighed at have et mere kontinuerligt samarbejde.

I Ribe Bokseklub har man for år tilbage haft forløb i skolerne på omkring ti uger, hvor eleverne i skoletiden kunne prøve at bokse, og det er formand Jan B. Larsen klar på at genoptage, hvis der vel og mærke ydes en kompensation til klubben.

Jan Broe Hansen, formand i Ribe Bokseklub, vil gerne samarbejde med skolerne, så eleverne kan få mere bevægelse i løbet af skoledagen. Men det er nødvendigt med en kompensation for det, mener han. Privatfoto

- Det fungerede rigtig fint at have boksning i skoletiden, men det krævede for mig, at jeg skulle tage fri for arbejde, når det skulle foregå mellem klokken 12 og 15, og kæden hopper af, når jeg skal arbejde gratis. Så jeg ser gerne, at der kommer en form for kompensation fra kommunen, hvis det skal op at køre igen, men hvis det sker, er vi også klar, siger Jan B. Larsen, der tilføjer, at man såmænd også har ressourcerne til et skoleforløb i boksning.

Annonce

Unglederforløb i undervisningen

I Ribe Badminton Club, som med succes har kørt "Badminton i skolen" konceptet og fået flere nye medlemmer af det, giver det for formand Steffen Ruppert også mening med et samarbejde.

- Men det skal også give klubben noget merværdi i form af eksempelvis nye medlemmer eller hjælpetrænere. Hvis det kunne ske, vil vi gerne bakke op, siger han og foreslår, at man kunne genoptage et unglederforløb, som tidligere har været set i skolerne.

- Det kunne være et forløb over flere uger i eksempelvis dansktimerne, hvor eleverne fik indblik i, hvad det krævede at være hjælpetræner i både badminton eller andre sportsgrene, siger Steffen Ruppert.

Han understreger imidlertid også, at en kompensation fra kommunen er nødvendig, hvis der skal sættes ressourcer af til enten et unglederforløb eller generelt et kontinuerligt forløb med badminton.

Forløb med boksetræning kunne i fremtiden måske igen blive en del af skoledagen. Det var det også for 6-7 år siden. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce