Annonce
Ugeavisen Ribe

Forfatter, klaverstemmer og musiker: Der er altid gang i hovedet på Troels

Troels Pedersen er musiker og sangskriver, og han er et menneske, hvor musikken fylder noget døgnet rundt. Privatfoto
Der er mange ting i hovedet på Troels Pedersen, som er beskæftiget med så vidt forskellige jobs som forfatter, musiker og klaverstemmer.
Annonce

Ribe: Troels Pedersen er ikke en mand, der sidder stille ret længe – og hvis det skulle ske, så vil der være masser af aktivitet i hjernen. For som han selv siger det, så er hjernen altid aktiv.

- Jeg har aldrig fri som andre mennesker, for jeg arbejder konstant med at skrive bøger, sangtekster og musik, og så stemmer jeg klaverer. Jeg kan ikke stoppe tankestrømmen og impulserne i hjernen, for der er hele tiden noget i gang, og det giver mit liv masser af indhold. Jeg tror, at det eneste tidspunkt, jeg holder fri, er fra den 23. december om eftermiddagen og frem til efter jul, siger Troels Pedersen med et stort smil.

Man mærker tydeligt, at hjenen ikke står stille. Der er en konstant tankestrøm i gang, og derfor kommer der også hele tiden refleksioner, når man er i selskab med Troels.

Men det store aktivitetsniveau er på ingen måde en byrde for ham.

Troels har en særlig passion for jagt og jagthunde i særdeleshed. Privatfoto

- Jeg tænker ikke så meget over, at jeg aldrig har fri, for det føles på ingen måde hårdt. Sådan er jeg jo bare, og jeg har et sind, der tænker lidt anderledes og lidt mere end de fleste. Jeg tager indtryk med hjem fra alle de steder, hvor jeg opholder mig. Jeg har en bank inde i hovedet, hvor der er masser af aktivitet, og jeg kan bearbejde det, når som helst eller når det popper op.

- Jeg kan ikke fordrage at ligge på sofaen, og hvis jeg skal slappe af, går jeg på jagt. Jeg tror, jeg vil blive stresset, hvis jeg havde et otte-til-fire job.


Jeg har aldrig fri som andre mennesker, for jeg arbejder konstant med at skrive bøger, sangtekster og musik, og så stemmer jeg klaverer. Jeg kan ikke stoppe tankestrømmen og impulserne i hjernen, for der er hele tiden noget i gang, og det giver mit liv masser af indhold.

Troels Pedersen


- Vi har heller ikke et fjernsyn derhjemme, som vi sidder og stener foran, men vi er gode til at sidde og hygge os sammen. Der bliver sendt så meget dårligt tv, og det ønsker vi ikke at spilde tiden med. Vi bruger tiden på at læse bøger, høre musik eller snakke, og det nyder vi meget i familien. Men vi slapper også af med at snakke sammen på kryds og tværs.

Annonce

Kunst og natur går hånd i hånd

Troels har en meget stor kærlighed overfor både kunst og natur, men det er heller ikke tilfældigt, at det er kommet til ham.

Kort om Troels Pedersen

Troels Pedersen er 43 år, gift med Katrine Gaub, og parret har to børn, Gustav på 17 og Agnes på 14 år. De bor i Varming.

Troels er privatuddannet sanger i Italien, og han ernærer sig i dag som musiker, sangskriver, forfatter og klaverstemmer. Han har udgivet bøger om hunde, romaner, noveller og meget andet.

- Min mor er musiker, og min far er jæger, så det er vist tydeligt for enhver, hvor interesserne kommer fra. Det er de to verdener, som fylder noget i mit liv, og de fungerer fint sammen. Jeg ved, at hvis man er en god musiker, bliver man en god jæger for en musiker hører stemmer, toner og polyfoni, og det kan man også bruge, når man går på jagt.

- Der sker noget helt særligt med mig, når jeg går på jagt. Det er den gode oplevelse af ro, frisk luft og motion, og jeg kan gå og tænke mange gode tanker samtidig med, jeg er på jagt, siger Troels Pedersen.

Selv når Troels slapper af, er der gang i hjernen og tankerne. Privatfoto

Troels opfatter at gå på jagt som en del af et menneskes rødder, og han oplever at det er sundt, at være i kontakt med noget, der er helt særligt for os mennesker.

Annonce

Elsker at skabe

Troels har skrevet flere bøger, og han har også skrevet både tekst og musik. Og den skabende proces er en stor del af hans personlighed.

- Musik fylder meget i mit liv. Jeg begyndte at spille koncerter, da jeg gik i 3. klasse, så musik og kunst i særdeleshed er en naturlig del af mig. Jeg siger altid, at kunst er til for at minde mennesker om, at vi ikke kun er biologi.

Når han skriver musik og tekster, er det alle de impulser, han har inde i hovedet, der kommer ud. Han opfatter primært teksterne som billeder og stemninger.

- En tekst kan komme efter en drøm, en indkøbstur eller noget helt tredje. Det er vanskeligt, at leve af at være lyriker og sangskriver, men det kan lade sig gøre, og det er det jeg egner mig til.

- Det nyeste i min tilværelse er klaverstemning, og det er blevet et godt supplement til mit liv. Og jeg er blevet ret vild med det, siger Troels Pedersen.

Annonce

De korte?

Giv mig tre ord der beskriver dig selv?

- Hittepåsom, familiemenneske og levemand.

Hvad kan du bedst lige ved at bo i Varming?

- Den helt særlige natur, der er her tæt ved marsklandet.

Hvad er du god til?

- Jeg er god til at se tingene fra en anden side.

Hvad er din største last?

- At gå for meget op i at have et mål.

Hvad drømmer du om?

- På det lidt overfladiske niveau så er det at komme på grousejagt. En grouse er en lille rypefugl.

Hvis vi to skal bruge resten af eftermiddagen sammen, hvad skal vi så lave?

- Vi skal sidde på Stenen og drikke en øl, og vi skal bare snakke om alt muligt. Jeg er overbevist om, at vi to har nok at snakke om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vanens magt

Annonce