Annonce
Ugeavisen Ribe

Formand for Ribe Handelstandsforening: - Det har været et hektisk år

Peter Lauritzen opfordrede til sammenhold, da han gav sin beretning ved generalforsamlingen i Ribe Handelsstand torsdag aften. Foto: Bo Maimburg
Der var en god debat på Ribe Handelsstandsforenings generalforsamling torsdag aften, og emnet åbningstider var som altid noget, der gav en frisk meningsudveksling.
Annonce

Ribe: Den traditionelle fællesspisning i forbindelse med Ribe Handelsstandsforenings generalforsamling var på grund af hensynet til corona erstattet af en trekantsanwich og en kold bajer. Og netop den sparsomme kost gav sig udslag i rumlende maver sidst på aftenen hos flere af de fremmødte, idet flere kom lige fra arbejde.

Ud over det var meget trods alt, som det plejer, når der holdes generalforsamling i Ribe Handelsstand. Man drøftede årets gang i Ribe, diskuterede åbningstider, opfordrede til sammenhold og engagement, og der var mange medlemmer, der bød ind med deres holdninger.

I formand Peter Lauritzens beretning fyldte coronasituationen naturligvis meget, og han kunne berette om livets gang i et specielt år.

- Onsdag den 11. marts gik vores Statsminister på landsdækkende tv, og det blev et pressemøde som ingen af os nogensinde glemmer. Fra det øjeblik var intet normalt i Danmark, og med et blev der stille i vores by. Flere butikker lukkede ned, fordi der ikke var kunder til at holde åbent, og i de første uger var der sikkert mange af os, der tænkte - "hvad ender det her med", sagde Peter Lauritzen.

Ketty Sørensen og Claus Pedersen drøfter her et af aftenens emner inden selve generalforsamlingen gik i gang. Foto: Bo Maimburg

- Vi lavede i bestyrelsen en plan for, hvordan vi ville gribe situationen an, og vi besluttede, at vi skulle mødes noget oftere. Hurtigt lavede vi en arbejdstitel, "Vi skal have livet tilbage i Ribe", for det var og er vigtigt for os, at det vi laver skal sikre, at livet vender tilbage, lød det videre i beretningen.

RIbe Handelsstandsforening

Ribe Handelsstandsforening konstituerede sig efter mødet med Peter Lauritzen som formand, Keld Vestergaard som kasserer, Claus Pedersen som næstformand.

Derudover kom bestyrelsen til at bestå af Gurli Thøgersen, Tina Schmidt Philip, Winni Bonnichsen, Anders Rohr Jørgensen, Stine Nielsen og Anders Lander.

Handelsstanden fik et pænt tilskud fra Esbjerg Kommune, og de penge blev brugt til at sætte aktiviteter i gang som alt sammen havde til formål at støtte butikslivet i byen. Der blev arrangeret musik i gaderne, drive in koncerter, der blev solgt gavekort, og så blev der lavet en reklamefilm, som har været vist rigtig meget i tv og på Facebook.


Hvis vi skal klare fremtidens udfordringer, er samarbejde på kryds og tværs bare nødvendig. Vi har ikke de markedsførings budgetter som nethandels virksomheder og storcentre har. Men vi har det unikke, der er i sammenhold, og har man det kan vi flytte bjerge.

Peter Lauritzen


- Det har hele tiden været vores mening, at de penge, vi fik, skulle bruges til at sætte aktiviteter i gang, og det må vi sige er lykkes. Vi har på mange måder fået sat Ribe på plakaten, lød det fra Peter Lauritzen.

Annonce

Sammenhold skal til

Formanden kunne glæde sig over, at der generelt er en rigtig god opbakning til handelsstanden, da der er mange butikker, som er medlemmer af foreningen.

- I Ribe er de fleste butikker og restauranter medlem af Ribe Handel. Det er vi selvfølgelig glade for og stolte over, for det er nemlig vigtigt, at vi i en by som vores står sammen. Hvis vi skal klare fremtidens udfordringer, er samarbejde på kryds og tværs bare nødvendig. Vi har ikke de markedsføringsbudgetter som nethandelsvirksomheder og storcentre har. Men vi har det unikke, der er i sammenhold, og har man det, kan vi flytte bjerge. Sammenhold kommer ikke bare af sig selv, eller ved at man betaler kontingent. Derfor må opfordringen i dag være, at vi hver i sær spørger os selv; Hvad kan jeg gøre. Kan jeg hjælpe med at afholde event. Kan jeg tage fat i naboen, der ikke er medlem, kan jeg deltage i debatten om, hvordan vi gør byen bedre. Der er desværre for mange af vores medlemmer, der bare betaler kontingent og regner med, at vi klarer resten. Så kom med noget feedback, deltag i møderne, tag fat i bestyrelsen og hjælp med hvad i kan. På den måde bliver vi uovervindelige, sagde Peter Lauritzen.

Efter beretningen blev der debatteret kontingentsats, budget, regnskab og åbningstider. Der var en livlig debat, og det blev afholdt i en god tone.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Trio Gemini gæster Ribe

Annonce