Annonce
Ugeavisen Ribe

Forslag fra beboerforening: Spær Dagmarsgadebroen i Ribe af for at regulere trafik

Ole Bang fremlagde onsdag aften et forslag, hvor Dagmarsgadebroen som et forsøg skal afspærres med mobile pullerter eller lignende, så trafikken ind til bykernen reguleres, og det forslag bakker formand i Ribe Bykernes Beboerforening, Lene Unnerup, op om. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Ribe Bykernes Beboerforening ønsker at regulere trafikken i midtbyen, så der kommer færre biler ind. Det skal som forsøg ske ved at lukke for trafik via Dagmarsgadebroen i sommerperioden, og det forslag skal nu sendes videre til Esbjerg Kommune og Ribe Handelsstandsforening.
Annonce

Ribe: De seneste godt tre måneder har et mindre udvalg i Ribe Bykernes Beboerforening vendt og drejet mulige løsninger for, hvordan trafikken kan reguleres i Ribe midtby.

Og onsdag aften blev et forslag så fremlagt på et beboermøde. Det er et forslag, hvor målet både er at have færre biler i bykernen og - for de erhvervsdrivendes skyld - at beboerne i bykernen gerne ønsker, at udefrakommende besøgende samt turister kommer til byen.

- Vi vil med forslaget forholde os til den virkelighed, der er, med en stor mængde uvedkommende trafik i Ribes bykerne. Den er ikke lavet til, at der kører mange biler, og jeg mener, at vi har fundet et afbalanceret forslag, forklarer Ole Bang, der har været med i parkerings- og trafikgruppen.

Konkret vil gruppen foreslå, at man i sommerperioden som et forsøg spærrer Dagmarsgadebroen af for biltrafik ved hjørnet af Kurveholmen samt ved rundkørslen ved banegården. Det skal i så fald ske med mobile pullerter, der kan flyttes om nødvendigt.

- En afspærring vil forhindre unødig kørsel nord fra ind til centrum. Biler, der skal ind til Hotel Dagmar eller levere varer, skal naturligvis have mulighed for at komme ind ad den vej, men ellers vil man kunne komme ind i bykernen syd fra. Vi er i processen gået væk fra et forslag om kun at spærre Domkirkepladsen af, for det ville i vores øjne flytte trafikken til andre mindre gader i bykernen, og desuden kunne vi se, da broen var spærret i 2018, at det gav væsentlig færre biler i centrum, forklarer Ole Bang.

Annonce

Et forslag til dialog

Lene Unnerup, der er formand for Ribe Bykernes Beboerforening, kunne ved beboermødet onsdag aften konstatere, at opbakningen fra de fremmødte til forslaget var stort.


Vi er i processen gået væk fra et forslag om kun at spærre Domkirkepladsen af, for det ville i vores øjne flytte trafikken til andre mindre gader i bykernen, og desuden kunne vi se, da broen var spærret i 2018, at det gav væsentlig færre biler i centrum.

Ole Bang


- Der deltog omkring 40 medlemmer ud , og mange var begejstrede for forslaget. Derudover var der en masse debat og supplerende forslag, men i bestyrelsen mener vi også, at det er et forslag, vi vil gå videre med. Det rigtig godt, at der er fundet en løsning mellem, at hele bykernes skal lukkes af og at der ikke gøres noget. Det handler om, hvordan vi kan få færre biler ind til centrum samtidig med, at det bliver til mindst mulig gene for flertallet, siger Lene Unnerup.

Hun og resten af bestyrelsen vil nu sende forslag videre til Ribe Handelsstand og Esbjerg Kommune med håbet om, at man kan indgå i en dialog.

I 2018 var Dagmarsgadebroen spærret i en længere periode, og det medførte markant færre biler inde i Ribe centrum. Det er denne erfaring, Ribe Bykernes Beboerforening refererer til i deres forslag. Arkivfoto

- Det her forslag skal gerne danne grundlag for en dialog og et samarbejde med både handelsstanden og Esbjerg Kommune. Forslag er på ingen måder et ultimatum, men et oplæg til diskussion. Vi vil gerne i dialog og videregive summen af de input, der er kommet fra bykernens beboere, siger Lene Unnerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce