Annonce
Ugeavisen Ribe

Forvirring om parkeringsregler i Ribes midtby

Der er endnu engang stor forvirring omkring Parkeringsreglerne i Ribes midtby, men der kommer nu et nyt oplæg til skilte. Foto: Bo Maimburg
En gennemgang af parkeringsskiltningen i midtbyen har medført forvirring, og udvalgsformanden ser derfor frem til en ny og styrket skiltning.

Ribe: Udfordringerne med parkerede biler i Ribes midtby har været det store diskussions- og samtaleemne igennem mange år.

Derfor vækker det også opsigt, når der kan komme ændringer i skiltningen. Og det kommer til at ske nu.

Formanden for Teknik og Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen, ser således frem til at få et nyt skilteoplæg til den gamle middelalder bykerne.

Annonce


Det er simpelthen for upræcist, hvor man må holde, og jeg håber, at det bliver mere klart for alle, hvor man må parkere og hvor man ikke må.

Søren Heide Lambertsen


- Vi har haft en gennemgang af skiltene i Ribes midtby, og vi fandt ud af, at 10 meter reglen altså - at man ikke må parkere tættere på et gadehjørne end 10 meter – ikke gælder med den nuværende skiltning. Det specielle ved domkirkepladsen og de mindre gader omkring pladsen er, at området har status af gågadezone. I en gågadezone er 10 meters reglen kun vejledende, men der er stadig en regel om, at biler skal holde med en passende afstand til et gadehjørne, oplyser Søren Heide Lambertsen.

- Der har gået rygter om, at vi ikke udfører parkeringskontrol, men det passer nu ikke. Hele situationen omkring parkeringsregler kan virke en smule forvirrende, men jeg forventer, at vi får et nyt oplæg til skilte i løbet af november måned, så det snarest kan blive politisk behandlet og blive ændret.

- Det er simpelthen for upræcist, hvor man må holde, og jeg håber, at det bliver mere klart for alle, hvor man må parkere og hvor man ikke må, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce