Annonce
Ugeavisen Ribe

Fotobutik i Ribe reddet: Minna fortsætter i Lasbo Photocare

Frank Leed har købt Lasbo Photocare Ribe og har planer om at udvide sortimentet. Vigtigst for ham er imidlertid, at Minna Poulsen fortsætter i butikken. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Frank Leed, der i forvejen ejer to Photocare butikker i Esbjerg, har købt butikken i Ribe, og han lader Minna Poulsen fortsætte der som ansigtet udadtil.
Annonce

Ribe: Det kom som et chok for mange, herunder også medarbejder i Lasbo Foto Ribe, Minna Poulsen, at butikken for nogle uger siden kom under konkursbegæring. Men Minna ville ikke lade sin arbejdsplads gennem næsten 30 år lukke på den måde, og derfor tog hun initiativ til at kontakte Frank Leed, ejer af to Photocare butikker Esbjerg, med ideen om at få hjælp. Den idé var Frank Leed med på, og nu har han købt butikken i Ribe.

- Danmarks største fotokæde, som Photocare jo er, skal være tilstede i Ribe. Jeg kunne sagtens se muligheder for synergi mellem mine butikker i Esbjerg og den i Ribe, men det vigtigste for mig var, at Minna kunne fortsætte som butikschef, forklarer Frank Leed, mens der med opkøbet lettede en sten fra Minna Poulsens hjerte.

- Det er fedt at komme igang igen efter de her turbulente uger. Jeg har virkelig savnet kunderne, sagde hun, da butikken åbnede op igen tirsdag formiddag.

Jeg kunne sagtens se muligheder for synergi mellem mine butikker i Esbjerg og den i Ribe, men det vigtigste for mig var, at Minna kunne fortsætte som butikschef.

Frank Leed, ny ejer af Lasbo Photocare Ribe

Annonce

Mere spændende butik

Frank Leed og Minna Poulsen understreger i fællesskab, at Minnas aktiviteter og aftaler omkring eksempelvis skolefotos fortsætter. Navnet på butikken vil minde om det, man kender fra tidligere, nemlig Lasbo Photocare Ribe, og udover det primære fokus omkring at være en fotospecialbutik og have atelier, så vil Frank Leed brede sortimentet lidt ud.

- Jeg er nok lidt af en købmand, og jeg vil gerne have, at en fotobutik skal kunne lidt mere uden dog, at der kommer en revolution. Vi laver ikke butikken om, men jeg vil gerne gøre den lidt mere spændende og have ting, der kan trække kunder ind. Det, der i forvejen er i butikken, er rigtig fint, men det ville ikke gøre noget, hvis der var lidt mere, der kunne tiltrække turister. Det kan eksempelvis være gaveartikler, postkort eller citatkort, men artiklerne skal naturligvis passes ind til butikken i Ribe, siger han.

- Vi skal dog stadig have fokus på butikkens primære område, nemlig fotografering, og så er servicen herinde også essentiel, for kunderne skal mødes i øjenhøjde og få den hjælp, de har brug for. Man skal også stadig kunne sidde derhjemme og bestille sine billeder eller andet, og så komme herned og afhente det, fortsætter Frank Leed, som også har planer om at finde en ekstra medarbejder til butikken ud over Minna.

Om Lasbo Photocare Ribe

Lasbo Foto har eksisteret som fotobutik i Ribe i mere end 50 år. Siden 1997 har den været med i Photocare kæden.

Ind til for nogle uger siden, var det Erik Christensen, der var ejer. Men efter han blev begæret konkurs, har Frank Leed nu købt butikken.

Frank Leed har planer om få eksempelvis postkort i sortimentet i Lasbo Photocare Ribe. Han understreger dog, at det primære fortsat vil være fotografering, hvor det er Minna Poulsen, som både skal stå for det og hverdagen i butikken. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce