Annonce
Ugeavisen Ribe

Frederik udfordrer børn med en ny bog

Frederik Risom er en mand fyldt med kreativitet og humor. Det viser han i sin nyudkomne børnebog. Pressefoto
Den tidligere Ribedreng og tegneren af UGE-Avisens Riberier, Frederik Risom, har udgivet en meget spændende børnebog.
Annonce

Ribe: For snart 20 år siden havde UGE-Avisen sin egen tegneserie, Riberier, der var tegnet af Frederik Risom.

Nu er Frederik klar med sin første børnebog – ”Tykke tante Knud”, der er en meget spændende og helt særlig bog, som indeholder en stribe spændende historier til børn.

- Jeg har altid drømt om at udgive en børnebog, så det er klart, at det betyder rigtig meget, når det nu er lykkes. Når jeg sidder og synger godnatsange og fortæller godnathistorier for mine børn, digter jeg, og det er noget, der kommer helt impulsivt. Somme tider er mine historier stuerene, andre gange er de ikke, men de er i hvert fald populære hos mine egne børn. Og det er disse historier, som er brugt i bogen, siger Frederik Risom.

Frederik

Frederiks forældre flyttede til Ribe i starten af halvfemserne, da hans far, Ole Risom, blev skoleinspektør på Nørremarkskolen. Frederik gik på seminariet i Ribe, men han ernærer sig i dag som selvstændig illustrator og grafiker. Han har selv udgivet bogen på et nyetableret forlag, der har fået navnet Trælår. Frederik skrev tegneseriestriben Riberier, der var i UGE-Avisen fra 1999-2001. I dag bor han i Randers.
Annonce

Langtidsholdbare historier

Bogen hedder "Tykke tante Knud" og er udgivet på Frederiks eget forlag.

- En dag, hvor jeg var godt i gang med en improviseret historie, sad en af mine teenagebørn og lyttede med, og han opfordrede mig med det samme til at skrive en børnebog med de historier, jeg fortæller min små børn, og det var det, der satte mig i gang.

Frederik begyndte at sortere ud i de historier, han havde, samtidig med at han pudsede historierne af.

- Der skal være plads til, at børnene kan se sig selv i fortællingerne. Børn er jo fantastiske, for man kan bilde dem alt ind, og historierne kan godt være fyldt med løgn, men det forpligter jo, når man bilder dem noget ind. Børn er åbne og klar på alt, og det har jeg tænkt på, når jeg har udvalgt historierne. Nogle af historierne skrev sig selv, mens andre blev mere anstrengte, men alle historierne er skrevet, så de er langtidsholdbare.

- Jeg har selv illustreret historierne, da det jo er min hjemmebane, og samtidig har jeg skrevet melodier til historierne, og de ligger alle til fri afbenyttelse på Youtube. Jeg har brugt så meget tid på tegningerne, at jeg ville være en fattig mand, hvis jeg skulle betale dem, for der er så mange detaljer i tegninger, siger Frederik Risom.

Den tidligere Ribedreng, Frederik Risom, har skrevet børnebogen ”Tykke tante Knud”.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce