Annonce
Ugeavisen Ribe

Fuld fart over Mark Vind: Græsset skal være slået og bilen vasket hver søndag

Man ser oftest Mark Vind i arbejdstøj. Det er det, han befinder sig bedst i, uanset om han er hos Logitrans eller i bryghuset. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Der er ikke mange stille momenter i Mark Weber Vinds liv. Enten er det på jobbet hos Logitrans, i Ribe Bryghus eller på cyklen, han er i gang
Annonce

Ribe/Lustrup: Det hører til et af de sjældne syn, at møde Mark Weber Vind i slips og pæn jakke. Derimod ser man ham ofte iført arbejdstøj og en tommestok lige ved hånden. Og man ser ham også omringet af orden i tingene.

- Noget af det vigtigste for mig er orden. Ting skal have en plads, og der skal være pænt ryddet op. Samtidig er jeg nok også perfektionist, eller som andre siger - pertentlig, og det pisser mig af, hvis ikke man overholder en aftale med mig, siger den 55-årige Mark Vind.

- Jeg har det sådan, at hver søndag skal bilen være vasket og græsset være slået, tilføjer han.

I jobbet som produktudviklingschef hos Logitrans er perfektionismen vigtig i udviklingsafdelingen, så afstanden til konkurrenterne kan opretholdes. Og virksomheden har nydt godt at Marks perfektionisme i mere end halvdelen af hans liv.

- Jeg var så heldig, at jeg søgte uopfordret hos dem for 31 år siden og blev ringet op dagen efter. Det var et held for mig, at de lige manglede en som mig. Jeg tror, at det er ånden og strukturen, der gør, at man har lyst til at blive, og jeg har stor respekt for familien, der leder Logitrans med stor åbenhed og flad ledelsesstruktur. Det driver mig, at vi gerne skal være et skridt foran konkurrenterne, siger Mark Vind, der understreger, at det efterhånden passer ham godt at være leder, da han står for en afdeling, hvor folk er meget selvkørende.

Kort om Mark

Mark Weber Vind er 55 år og gift med Aase. De har tre voksne børn på 29, 26 og 22 år. Mark er fra Høm, men har boet 30 år i Lustrup.

Til daglig er Mark produktudviklingschef hos Logitrans, mens han er en del af trekløveret, der driver Ribe Bryghus. Desuden er han med i Ribe Politikorps.

Annonce

Underlig hverdag

En af hans ansvarsområder er, at kvaliteten og teknikken lever op til standarderne på Logitrans' fabrik i Ningbo, Kina. Således har Mark Vind efterhånden været i Kina 70 gange.

- Da jeg var i Kina i starten af februar, snakkede man da om det, der foregik i Wuhan (byerne ligger godt 900 km fra hinanden, red.), og heldigvis har Ningbo ikke været så hårdt ramt som andre steder i Kina. Men vi har dog aflyst en tur til Kina i april. I Farup er krisen mere tydelig, for her er vi ret få på arbejde, og det er mærkeligt at sidde med stor afstand til de andre i frokoststuen. Det er meget anderledes, fordi vi normalt er en meget social arbejdsplads, fortæller Mark Vind.

Annonce

En hobby er vokset

Sammen med Lars Nielsen og Steen Sahl er Mark Vind en del af Ribe Bryghus. De deler en efterhånden mangeårig passion for øl, men ifølge Mark kunne det ligeså godt have været et andet produkt.

- Vi kunne godt lide øl, så derfor ville vi prøve at producere det selv. Men for mig kunne det lige så godt have været alt andet end øl, for min passion omkring Ribe Bryghus handler lige så meget om at se noget vokse og se, at noget virker - uden at have de helt store ambitioner. Jeg føler mig meget priviligeret over at have en hobby, jeg godt nok bruger mange timer på, men som alligevel kan blive til lille forretning. Det betyder mindst lige så meget for mig, at jeg brygger øllet sammen med gode venner, siger Mark Vind, som dog for tiden indrømmer, at det er lidt bekymrende, at bryghuset ikke har leveret øl til kunder i 14 dage, ligesom alle planlagte arrangementer er aflyst.

Mark Vind går i fritiden op i køb og salg af brugte ting. Senest har han købt en Puch Maxi, som han dog selv gerne vil ud og køre på. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce

Aktiv fritid

Når man som Mark gerne står op sammen - eller endda nogen gange før - solen, så er der masser af timer i døgnet. Flere af dem bruger han på at være krejler.

- Jeg kan godt lide at gå på jagt efter gode loppefund, og jeg roder konstant på dba.dk for at finde gode ting, jeg kan købe og sælge eller bytte videre. Det kan eksempelvis være ting til bryghuset eller senest en Puch Maxi, som så viste sig ikke at være i så god stand, som sælgeren lovede det. Men så fik jeg lidt rabat, fortæller Mark Vind, der tilføjer, at han også er lidt besat af motion og gerne cykler de otte kilometer hver vej til arbejde flere gange om ugen

- Jeg skal helst ikke sætte mig for godt til rette i lænestolen om aftenen, for så kan øjenlågene godt blive lidt tunge, siger han med et grin.

Annonce

De skarpe

Tre ord der beskriver dig selv?

- Flittig, pertentlig, omsorgsfuld.

Hvilke tre ting ville du tage med på øde ø?

- En stor fustage Vadehavsbryg, Aase og tommestokken.

Hvad gør dig glad?

- At køre en tur i min lille gule sportsvogn. Det giver masser af frihed.

Hvad er du god til – hvis andet end dit job?

- At være socialt og være på forkant.

Hvad er din største last?

- At jeg ikke sover nok. Jeg står senest op klokken halv fem om morgenen.

Hvad kan du bedst lide ved at bo i Ribe/Lustrup?

- At det er på landet, men så alligevel i byen, og at der er et stort landsbypræg.

Hvis vi to skulle bruge resten af dagen sammen, hvad skulle vi så lave?

- Vi skulle have en øl sammen og ud og køre en tur i den lille gule.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce