Annonce
Ugeavisen Ribe

Fysioterapeut bliver forfatter: Dennis vil inspirere andre til forandringer

Dennis har taget et stort skridt i retning af et nyt liv. Men han vil fortsat hjælpe folk med udfordringer men på en ny måde. Privatfoto
Fysioterapeuten Dennis Næsby debuterer som forfatter. Han har sagt sit job hos Klinik for Fysioterapi op og vil i stedet tilbyde alternative behandlinger.

Ribe: Igennem de sidste mange år har fysioterapeuten Dennis Næsby behandlet folk med udfordringer hos Klinik for Fysioterapi Ribe. Men det kapitel slutter lige om lidt, for han har sagt sit job op for at hellige sig sit erhverv som alternativ behandler. Samtidig med det store karriereskifte udgiver han bogen ”Bevidst Bevæget”.

Jeg har sagt min stilling op, da jeg gerne vil hjælpe folk på en ny måde. Det sker i en erkendelse af, at jeg gerne vil levere kvalitet på en helt ny måde, og jeg er sikker på, at dette er et skridt i den rigtige retning, for jeg er tro mod mig selv

Dennis Næsby

- Jeg har sagt min stilling op, da jeg gerne vil hjælpe folk på en ny måde. Det sker i en erkendelse af, at jeg gerne vil levere kvalitet på en helt ny måde, og jeg er sikker på, at dette er et skridt i den rigtige retning, for jeg er tro mod mig selv. Overskrifterne i det, jeg leverer, er natur, bevægelse og terapi, siger Dennis Næsby.

Han var for nogle år siden igennem nogle menneskelige forandringer, og det er erfaringer fra det, som han nu bygger videre på i sine behandlinger.

Annonce

Forandringerne omfattede, at han gik fra at være en person, der spillede på rugby landsholdet til at være mere alternativ og undervise i dans.

Dennis Næsby debuterer som forfatter, og han har samtidig sagt sit job op som fysioterapeut for at hellige sig alternative behandlinger. Privatfoto

- Jeg tror, at jeg havde kollegaer, der tænkte "hvad fanden sker der med ham", og det forstår jeg egentlig godt. Det var også svært for mig at ændre så mange ting i mit liv, men det var nødvendigt at stå ud og være en ny version af mig selv, og jeg fandt en styrke, så nu har jeg mig selv med i det jeg laver.

- Jeg har haft masser af følelser, der handlede om vrede, frygt og afhængighed, og der var en side af mig, der sagde, at jeg havde noget, jeg skulle have bearbejdet. I den proces blev jeg mere og mere fri, og jeg blev mere tilfreds med mig selv, og det tror jeg inspirerede mig til at skrive bogen. Jeg begyndte at hvile mere i mig selv, og det har været grundstenene i at skabe et nyt liv.

Udover forfatterskaber og det nye behandlingstilbud så har han fået et job som handicaphjælper, og det giver ham en frihed til at satse på det, der for ham giver den bedste værdi.

Er klar med en bog

Dennis udgiver midt i november bogen ”Bevidst bevæget”, og han tror på, at mange vil kunne få noget ud af at læse bogen.

- Jeg begyndte at skrive digte, og de handlede om den proces, jeg var midt i. Jeg brugte digtene til at komme videre i mit liv, og jeg var på det tidspunkt midt i en tid, hvor jeg havde noget fra min barndom, jeg skulle have bearbejdet. Digtene handlede om, hvad der tidligere var sket i mit liv, og hvordan det påvirker det liv, jeg lever i dag. Da jeg havde skrevet det første digt, holdt jeg vejret – skulle jeg poste det, og hvad ville der ske. Jeg endte med at dele digtet på Facebook, og jeg har fået så mange gode reaktioner fra folk, der kunne se sig selv i det, jeg skrev. Jeg øvede mig i at beskrive min menneskelige proces i et helt år, inden jeg gik i gang med at skrive bogen.

- Jeg forklarer i bogen om sammenhænge, og om hvordan vi igennem samfundet og kulturen bliver lidt fremmede over for vores krop. Vi bruger krudt på at forskønne os selv og være en anden og fremmed udgave af os selv. Jeg blev grebet af at skrive bogen, og det har været en rigtig god oplevelse, siger Dennis Næsby.

Dennis Næsby

Dennis Næsby er 55 år, og han har kæreste og to stedbørn. Han er uddannet fysioterapeut, bevægelsesterapeut og Mindfullness instruktør.

Han er oprindelig fra København, men er uddannet i Esbjerg, og har boet i Ribe i en længere årrække.

Han debuterer som forfatter med bogen ”Bevidst bevæget” der udkommer midt i november.

- Jeg ser ikke bogen som en selvhjælpsbog, men det er mere en inspirationsbog, der kan hjælpe andre til at tage et skifte i tilværelsen, og de kan få hjælp til at bevæge sig i den rigtige retning. Jeg tror på, at bogen kan give andre en bedre fornemmelse af sig selv, og jeg ved. at det kan bevæge ændre mennesker i den rigtige retning. Jeg har brugt mig selv som eksperiment i bogen, og jeg tror på, at de erfaringer kan give andre noget.

Annonce

Nyder roen og stilheden

Dennis er en person der nyder at være i sit eget selskab på en stille og rolig måde.

- Jeg har aldrig været en talende person, men jeg er eftertænksom, selvom jeg er blevet bedre til at forholde mig til det, der foregår omkring mig. Jeg er et naturmenneske, og jeg er meget sanselig, og jeg elsker det stille og rolige selskab, og den rolige tilværelse.

- Det, der før var min udfordring, var, at der var en stemme, der sagde, at det du er og det, du gør, ikke er godt nok. Jeg har haft en svær barndom, som har givet problemer i mit voksenliv, og jeg er efter en periode med stress kommet et helt andet sted hen. Så nu føler jeg, at jeg er på rette kurs, siger en meget ærlig Dennis Næsby.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribedreng mistede sin far i en ung alder: Viktor har lært at se livet i et større perspektiv

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

KLUMME: 40-års dagen nærmer sig. Skal jeg gå i panik eller?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Garde giver fuld gas ved julekoncert i Ribe

Ugeavisen Ribe

Mere plads til flotte naturfotos: Lokal fotograf udvider galleri og får udgivet bog

Ugeavisen Ribe

Mikkel er blevet mindre sur: Otte uger i Familieklassen har gjort stor forskel

Ugeavisen Ribe

Mor eller far er med i skole: Familieklasse hjælper på børns mistrivsel

Ugeavisen Ribe

Senhjerneskadede er frustrerede over kummerlige forhold: Træningen bliver ødelagt af dårlige rammer og larm fra maskiner

Ugeavisen Ribe

Kandis gennemføres:  Ribe Fritidscenter aflyser ikke julefrokosten med Kandis

Ugeavisen Ribe

Efter 24 år i lokalpolitik: Jørgen Ahlquist får sin første formandspost

Ugeavisen Ribe

Corona sætter en stopper for skålen i juleøl: Årets Emil er aflyst

Ugeavisen Ribe

Kvickly i Ribe giver 75.000 kroner til legeparken

Ugeavisen Ribe

Ta' et julehjerte og køb en gave: Ønsketræ skal igen sikre julegave til institutionsbørn

Ugeavisen Ribe

87 år og frivillig ved håndboldkampe: Madsen giver en hånd med ved Ribe-Esbjergs kampe

Ugeavisen Ribe

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Ugeavisen Ribe

Elever vandt landsdækkende konkurrence om CO2-neutral energikilde: Kunne være fedt, hvis der var nogle forskere, der ville kigge på vores forslag

Ugeavisen Ribe

Socialdemokraten Vivi var med til at kuppe Venstre

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Du er ikke alene...

Ugeavisen Ribe

Efter støtte fra lokale forretninger: Ribes julebelysning bliver nu endnu flottere

Ugeavisen Ribe

Nyt V-byrådsmedlem fra Ribe fik mere end 400 stemmer: - Jeg er ydmyg over for den her opgave

Ugeavisen Ribe

Lokale nørklere er klar: Museum slår atter dørene op til julemarked

Ugeavisen Ribe

Ti år med succes: Nanna og Marie skubber til deres grænser på Sct. Peder

Ugeavisen Ribe

Efter mange års hjemløshed: Nu får seniorerne endelig deres nye lokaler i SeminarieHuset

Ugeavisen Ribe

Tre medlemmer af Esbjerg Byråd: Konservative vil gøre en forskel

Annonce