Annonce
Ugeavisen Ribe

Gamle huse skal rives ned: 21 nye boliger skal opføres på Nipsvej i Ribe

Det er de gamle huse med fladt tag på hjørnet af Nipsvej og Seminarievej i Ribe, der skal rives ned og erstattes med nye boliger, hvis lokalplanen godkendes. Arkivfoto: Ole Maass
Politikerne i Plan & Miljøudvalget har sendt ny lokalplan for nedrivning af 10 boliger på Nipsvej i det østlige Ribe i offentlig høring i fire uger. Godkendes projektet, erstattes de af 21 nye boliger, hvilket glæder både udvalgsformand og Ribe Boligforening.
Annonce

Ribe: 21 nye boliger er på vej til at blive opført i området ved Nipsvej og Jacob A. Riis Vej i det østlige Ribe nord for Ribe Ny Kirkegaard.

Det er Ribe Boligforening, der står bag projektet, og planen er, at de 21 boliger skal erstatte de nuværende 10 huse med fladt tag, der i dag ligger i området.

Ifølge formand for Ribe Boligforening, Jens Hunderup, har man arbejdet på projektet siden 2017, og helt fra starten har man fundet løsninger for genhusning af de borgere, der boede i de 10 huse, der skal rives ned, fordi de er i dårlig stand.

- Der bor stadig folk i tre af husene, men det er ikke dem, der er i dårligst stand. Men går projektet igennem høringen, så skal de også genhuses, siger Jens Hunderup og forklarer, at de borgere, der er genhuset, har førsteret på de nye boliger, når de på et tidspunkt er opført.

Annonce

Langsom sagsbehandling

Hvornår det sker, ved Jens Hunderup ikke, men han ved, at han gerne snart ser det administrative arbejde færdiggjort, så man kan komme i gang med at rive de ti huse ned, hvilket vil ske hurtigst muligt efter høringsrunden.

- Jeg synes, Esbjerg Kommune har været ualmindelige langsomme med at få lokalplanen på plads. Nu håber vi på, at der ikke kommer alvorlige høringssvar, hvorefter vi kan få en nedbrydningstilladelse, så vi kan komme videre med projektet, siger Jens Hunderup, der flere gange tidligere har kritiseret Esbjerg Kommunes forvaltning for en alt for langsom sagsbehandling i forbindelse med nye byggerier.

Projektet er blevet til i samarbejde med Landsbyggefonden, og den ny lokalplan giver mulighed for opførelse af op til 21 boliger i én etage omkring et fælles grønt areal med mulighed for opførelse af småhuse.

Flere nye huse

De 21 nye huse kommer oven i de 10 huse, der inden for de senere år er opført i området. Det er ejendomsmægler Henning Christiansen fra EDC, der har opført og solgt 10 nye lavenergihuse i umiddelbar forlængelse af Ribe Ny Kirkegård, hvor af de første var klar til indflytning i juli 2019. Ribe Boligforenings huse placeres umiddelbart nord for disse huse.

Formand for Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalg, Karen Sandrini (S), ved godt, at sagsbehandlingen af boligprojektet på Nipsvej har taget lang tid, men hun har også en forklaring på, hvorfor det forholder sig sådan.

- Vi er voldsomt underbemandede lige nu i kommunens plan-afdeling. Vi mangler seks medarbejdere i forhold til vores normale antal, og det medfører, at vi er nødt til at prioritere, hvilke sager vi arbejder med. Det har også betydet, at der er sat penge af i det kommunale budget til flere medarbejdere, så vi er klar over udfordringerne, siger Karen Sandrini, der er glad for, at man nu er kommet så langt i processen, at lokalplanen er klar til den endelige høring.

- Jeg synes det er et supergodt projekt, for husene i dette område er virkelig i dårlig stand, siger Karen Sandrini.

Boliger Nipsvej. Illustration: Esbjerg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce