Annonce
Ugeavisen Ribe

Garde giver fuld gas ved julekoncert i Ribe

Vejen Garden giver julekoncert i Ribehallen den 8. december. Privatfoto
Den 8. december stiller Vejen Garden op til en julekoncert med både klassisk og rytmisk julemusik. Det foregår i Ribehallen.

Ribe: For et år siden var Vejen Garden klar til sin første julekoncert i Ribe. Alt var planlagt, men som med lige så meget andet satte coronarestriktionerne en stopper for koncerten. Så i år skal det være, og garden har sat alle sejl til for at give Ribe en fantastisk, musikalsk juleoplevelse.

- Vi er rigtig glade for, at det i samarbejde med Claus Pedersen og Ribehallen er lykkedes at besøge Ribe med vores julekoncert, siger Jørgen Schmidt, der er leder af Vejen Garden.

Vejen Garden er i Ribe især kendt fra Tulipanfestoptoget og Peter Jul optog. Men Jørgen Schmidt påpeger, at en garde i høj grad sagtens kan spille andet ved optog og parader.

Annonce

- De fleste har jo nok primært oplevet en garde ved forskellige optog, så det er ikke så underligt, at de fleste har den opfattelse, at en garde, er nogle musikere, der går på række og spiller marcher. Men i garderverdenen og til de forskellige konkurrencer, vi deltager i, skal man beherske både at spille, mens man går, siddende koncert og tattoo/shows, forklarer han.

Todelt koncert

Vejen Garden har gennem de seneste år turneret i tre forskellige byer i december med en siddende julekoncert, og det er altså det, folk i Ribe nu kan opleve.

- Vi gør rigtig meget ud af at forny og forbedre koncerterne, så man som publikum får en ny og god oplevelse hvert år, siger Jørgen Schmidt.

- I år bliver koncerten i to af delinger. Én, hvor vi spiller mere traditionel julemusik eksempelvis Glade Jul, og så en afdeling, hvor orkestret omdannes til et bigband og spiller mere rytmisk julemusik. Vi kan garantere, at hvis ikke man var i julestemning inden koncerten, så er man det helt sikkert bagefter, siger han.

Koncerten er den 8. december fra klokken 19.30. Billetter til unummererede pladser købes via ticketmaster.dk eller i døren, hvis der stadig er ledige pladser.

Julekoncert

Vejen Gardens harmoniorkester består af 45 musikere. Et harmoniorkester består af alle kendte messinginstrumenter; trompet, basun, trombone, tuba samt træblæserne; klarinet, saxofon og fløjte. Dirigent er Boris Kertsman.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Niels Hausgaard har ripenser med på scenen til samtlige 95 shows på ny Danmarksturne

Annonce
Ugeavisen Ribe

Flaske-Mikkel hyldet og overrasket: Stort bryggeri bliver inspireret og støtter flaskeindsamling

Annonce
Ugeavisen Ribe

Vild succes får Ribe-virksomhed til at ekspandere: Professionel fodboldspiller skal erobre svenskerne

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Lokal bokser klar til professionel debut i ringen: - Enten ødelægger jeg ham ellers stikker jeg af!

Ugeavisen Ribe

Brian har brugt kræfter på at ændre sig selv: - Som barn var jeg nok det, mange ville kalde en møgunge

Ugeavisen Ribe

Esbjergfirmaer støtter Ribes legepark

Ugeavisen Ribe

Ribe Stift tilbyder ophold på Den Gamle Avlsgård: Hjælp til stressramte præster

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Lad os gøre en klimaindsats og bevare Rømø

Ugeavisen Ribe

Det særprægede hus med de mange kaldenavne: - Mange  står og peger på vores hus, og nogle ringer også på

Ugeavisen Ribe

Januar byder på usædvanlig sort sol: Seks gange så mange stære som normalt

Ugeavisen Ribe

Nyt byrådsmedlem fra Ribe: - Jeg kunne godt tænke mig nogle flere timer i døgnet

Annonce