Annonce
Ugeavisen Ribe

Gennemført, droppet, udsat eller beskåret? Hvad kommer der til at ske med svømmebadets udvidelse?

Det er ønsket, at udvidelsen af Ribe Svømmebad placeres på området bag omklædningsrummene. Foto: Bo Maimburg
Der er afsat penge i budgettet til en udvidelse af Ribe Svømmebad i 2023. Men projektet kan være i fare, og det skyldes prisstigninger på grund af krigen i Ukraine.

Ribe: Krigen i Ukraine sætter mange spor i samfundet. Og et af dem, der mærkes overalt i Danmark og for den sags skyld i hele Europa, er, at der er prisstigninger overalt.

Ikke mindst i alle former for byggesager.

Det har Esbjerg Kommune måttet sande, og der er problemer med at gennemføre en stribe af kommunens kommende projekter.

Annonce

Et af dem er den planlagte udvidelse og opgradering af Ribe Svømmebad, der var planlagt til at skulle afvikles næste år.

Der er arbejdet med udvidelsen siden 2013, så der er store forventninger til, at det bliver gennemført.

Der var oprindelig afsat 10,5 millioner kroner til udvidelsen, men med en mulig ekstra udgift, der formentlig kommer til at ligge på mellem 30-50 procent, skal kommunen nu se på, hvad de kan gøre ved denne problematik.

Kultur- og Fritidsudvalget er sammen med forvaltningen ved at sætte tre scenarier op, og de skal nu kigge på, hvilken løsning de ønsker at gennemføre.

Det først planlagte projekt indeholder et varmtvandsbassin, som har stået øverst på ønskesedlen igennem en del år. Og derudover handler det om et område, hvor der kommer sauna, dampbad, spabad og et afslapnings- og hyggeområde.

Der arbejdes på, at tilbygningen opføres på området bag omklædningsrummene, så der ved samme lejlighed kommer en bedre sammenhæng. Efter de oprindelige planer skulle tilbygningen have været placeret på området over mod Ribe Fritidscenter.

Der er tre scenarier

Det første scenarie er, at kommunen kigger på, hvad de kan få for de 10,5 millioner kroner.

Det andet er, at de vil undersøge, hvad det oprindelige projekt vil koste at få gennemført. Det vil formentlig kræve en ekstra bevilling.

Det sidste scenarie er det oprindelige projekt plus et koldvands bassin. Og det er i samme forbindelse en mulighed, at man nedlægger varmtvandsbassinet på Områdecenter Margrethegården og putter den driftsbesparelse besparelse, det giver, med ind i dette projekt.

Det vil betyde, at de brugere, der er kommet på Margrethegården, fremover vil skulle bruge Ribe Svømmebads varmtvandsbassin.

Udvalgsformanden vil sammen med udvalget snart kigge på de tre scenarier.


Det er naturligvis rigtig ærgerligt, at der er så store prisstigninger. Men det er jo ikke kun os i kommunen der mærker det, men det er jo alle bygherrer i Danmark. Det er jo en stor udfordring for os, når vi kigger ind i en fremtid, hvor det meste ser ud til at stige med 30-50 procent. Så vi er i en situation, hvor vi ikke får det for pengene, som vi havde ventet.

Jacob Lose


- Jeg er spændt på at se nærmere på de tre projekter, og de beregninger der kommer fra forvaltningen, og det må vi jo tage med i budgetforhandlingerne til efteråret, siger Jacob Lose.

Han frygter, at det vil kunne give en forsinkelse af projektet, da det formentlig vil skulle ud i et nyt udbud.Udvidelsen af Ribe Svømmebad bliver noget dyrere end ventet, og nu skal kommunen undersøge, hvad de gør ved det. Foto: Bo Maimburg


- Det er naturligvis rigtig ærgerligt, at der er så store prisstigninger. Men det er jo ikke kun os i kommunen, der mærker det, men det er jo alle bygherrer i Danmark. Det er jo en stor udfordring for os, når vi kigger ind i en fremtid, hvor det meste ser ud til at stige med 30-50 procent. Så vi er i en situation, hvor vi ikke får det for pengene, som vi havde ventet.

Han mener også, at det er rigtig træls, hvis projektet bliver forsinket, men han vil omvendt hellere have sagen belyst ordentligt, end han vil forhaste noget igennem.

- Det er jo en tiltrængt opgradering af Ribe Svømmebad, så det er rigtig vigtig, at vi nu gør det ordentligt. Så jeg føler, at vi gør det rigtige ved, at vi belyser sagen så grundigt, siger Jacob Lose.

Annonce

Håber at alt lykkes


Formanden for Ribe Fritidscenter, der drifter Ribe Svømmebad, håber, at projektet kan gennemføres.

- Vi er i en god dialog med kommunen, og jeg har en tro på, at det hele lykkes, og at det oprindelige projekt kan realiseres. Det eneste, vi gerne vil have ændret på det oprindelige projekt, er, at vi gerne vil have udvidelsen flyttet om bag svømmehallen, da det vil give en bedre sammenhæng, men det fordyrer heller ikke projektet. Tværtimod, siger Carsten Lund.

Han anerkender, at der er pres på priserne, og han glæder sig over, at han ved, at kommunen arbejder med seriøse og forskellige løsninger.

- Hvis jeg skal vælge mellem et decimeret projekt i 23 eller et fuld projekt i 24, venter vi hellere et år. Men det handler jo ikke om et kæmpe projekt set i Esbjerg Kommunes budget. Det er jo formentlig kun 10-15 millioner kroner, og det er jo en lille brik i et stort budget, siger Carsten Lund.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Annonce
Ugeavisen Ribe

Kong Christian til hest lavet af 30.000 servietter: Tulipankongerne fra lille landsbysamfund sejrede igen igen, som de har gjort stort set hvert år siden 1992

Annonce
Ugeavisen Ribe

Se billedserien mit bier, dirnd'l und geilen lederhosen: Tyrolerne vendte tilbage til Danmarks største tyrolerfest

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Vinbaren er klar til Tulipanfest: Italiensk stemning i baggården

Ugeavisen Bramming

Aksel blander gødning og siger altid ja

Ugeavisen Ribe

Se billederne fra den silende regn: 623 deltagere indtog Tulipanløbet 2022 med højt humør

Ugeavisen Ribe

Tidligere metalguitarist bygger nu guitarer - og han vil være bedst på YouTube

Ugeavisen Ribe

Udviklingshæmmede laver blomster på gartneri i Ribe som aldrig før - men de savner flere kunder i butikken

Ugeavisen Esbjerg

Verdens bedste skal finde vej i Ribe og Esbjerg

Annonce