Annonce
0. klasseelever Ribe
Ugeavisen Ribe

Glæder sig til engelsk, lektier og opgaver: De nye 0. klasse elever er spændte på første skoleår

Det første af ti skoleår er nu begyndt for en lang række skoleelever i Ribeområdet. Men hvad glæder en 0. klasseelev sig mest til forud for det første skoleår - og hvordan har det været at starte? Det har UGE-Avisen Ribe spurgt tre elever om fra henholdsvis Ansgarskolen Vadehav, Gredstedbro Skole Vadehav og Riberhus Privatskole.
Annonce
  • 0. klasseelever Ribe
  • Ludvig Nansen Neessen, 0.b Riberhus Privatskole:- Det har været godt at starte i skole, og jeg har glædet mig hele sommeren, fordi jeg skulle ind på samme skole som min storesøster og fordi jeg kan lege på legepladsen med klatrestativ og glidestang, siger Ludvig, der også allerede har fået en ny bedste ven i Tristan.- Det er sjovt at starte i skole, fordi jeg skal have mange opgaver og fordi, jeg skal lære noget. Jeg vil gerne lære engelsk og fransk. På engelsk kan jeg allerede sige hello, no og ice cream, men det bliver nok lidt svært at lære, siger Ludvig, der endnu ikke læser så godt, men godt kan nogle af bogstaverne i alfabetet.
  • Valdemar Lund Nissen, 0.a Ansgarskolen Vadehav:- Det har været sjovt at starte i skole, og det er sjovt at kunne lege rigtig meget på legepladsen. Jeg har mest glædet mig til at skulle lære noget. Jeg vil gerne lære at læse og matematik, men det bliver nok svært. Jeg har også glædet mig til at kigge i skolebøger, for sådan noget kan jeg godt lide. Derhjemme har jeg kigget i en dyrebog med min mor, men vi er ikke færdige med den endnu, siger Valdemar Lund Nissen, der også allerede har fået nye venner i klassen.- Det er sejt at gå i skole nu, men jeg ved ikke helt hvorfor.
  • Isabella Madsen, 0.a, Gredstedbro Skole Vadehav:- Jeg har glædet mig helt vildt meget til at starte i skole, fordi så skal jeg til at lave lektier. Jeg har allerede lavet lektier derhjemme (læs: opgaver) sammen med min mor. Det bliver rigtig spændende og hyggeligt at skulle lave lektier, for jeg kan godt lide at lave opgaver. Jeg hader talopgaver og bogstavopgaver er det sjoveste, men måske bliver matematik sjovt her i skolen, lyder det fra Isabella.- Det er også sjovt at lege på legepladsen, siger hun.
Ugeavisen Ribe

Amalie er ordblind, har gang i to job og netop stiftet et firma: - Jeg får energi af at have travlt

Annonce
Ugeavisen Ribe

- Jeg var slet ikke i tvivl - jeg skulle leve af at spille fodbold: Nu sidder Nicolaj i en bank

Annonce
Ugeavisen Ribe

Se de mange billeder fra Katedralskolens røde løber: 664 elever kom til gallafest i flotte rober og kreative køretøjer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Hvad sker der nu hos kendt restaurant? Derfor er til salg-skiltet fjernet fra vinduerne efter to års lukning

Ugeavisen Ribe

Arrangører af ny festival jubler efter kommunal støtte: - Nu er vores økonomi sikret

Ugeavisen Ribe

Ressourcestærke familier vender heldigvis hjem til Ribe: De skal være så velkomne

Ugeavisen Ribe

Hæderkronet plastvirksomhed er omdannet til nye lejemål: Nu har sidste del slået boksdørene op

Ugeavisen Ribe

Café har fundet løsningen med at kombinere alkohol og motion: Vær med når det sker igen til maj

Ugeavisen Ribe

Aksel er dukket op, og Kamma har sendt sig selv på barsel: Butikken på kendt plads får hun hjælp til

Annonce