Annonce
Ugeavisen Ribe

Gode tider i Ribe Floorball Klub: Mange voksne får sved på panden, men hvor er de unge?

Der er fuld gang i den i Ribe Floorball Klub, som oplever fin medlemsfremgang for tiden. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Antallet af voksenmedlemmer er på sit højeste siden Ribe Floorball Klubs begyndelse. Samtidig mangler klubben dog medlemmer i alderen 11-17 år, hvor gratis prøvetræning resten af året skal lokke unge til.

Ribe: På den ene side kunne formand i Ribe Floorball Klub, Susanne Poulsen, ovenud glad og på den anden side er hun ret så bekymret.

Glæden bunder i, at antallet af medlemmer generelt og især i seniorafdelingen er i fremgang, mens bekymringen bunder i, at der kun er ganske få ungdomsmedlemmer for tiden.

Det er især blandt de voksne spillere, at Ribe Floorball oplever fremgang. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Det er uden tvivl den store voksenafdeling, der er med til at give os fremgang. Den er stille og roligt gået fremad på det seneste, og nu er vi over 20 voksne hver mandag, hvor vi for nogle år siden blot bar 8-10 stykker, fortæller Susanne Poulsen, som yderligere mener, at det blandt andet er hjælp fra DGI, som har været med til at øge interessen for floorball.

Om floorball og Ribe Floorball Klub

Floorball minder meget om hockey, som mange har spillet i skolen, der spilles med stav og en lille plastikbold,

Ribe Floorball Klub blev oprettet i januar 2012. I dag er der cirka 45 medlemmer.

Ungdomsholdet træner hver mandag og onsdag, mens både dameholdet og mixvoksen holdet træner om mandagen.

For tiden under COVID-19 opdeles holdene i aldersgruppen 11-21 år og 22+ år.

Find ud af mere om klubben på www.ribefloorball.dk

- De hjalp os med at få gang i et damemotionshold inden for konceptet Bevæg dig for livet, og efterfølgende valgte flere af kvinderne at blive ved. Ellers tror jeg vores fremgang skyldes, at mange synes, at floorball giver intensitet og masser af sved på panden ret hurtigt.

Annonce

Kom og prøv

Det gør ondt på Susanne Poulsen og resten af bestyrelsen at se, at klubben bløder ungdomsspillere. Mange af tidligere års spillere er nu blevet så gamle, at de spiller med på voksenholdet. Susanne påpeger, at det er særdeles vigtigt at have de unge med for at holde gang i klubben, og to af klubbens unge medlemmer, Tobias Pedersen og Frederik Emil Waltherstorph Knoblauch, vil også gerne have flere medspillere på samme alder.

- Jeg synes, det er rigtig hyggeligt og godt at spille, og så er der også en god holdånd her, siger Tobias Pedersen.

Tobias Pedersen elsker at spille floorball i Ribe Floorball Klub, men han vil rigtig gerne have flere unge at spille sammen med. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Man bør helt sikkert prøve at komme og spille. Det er vildt sjovt, tilføjer Frederik Emil Waltherstorph Knoblauch, der begyndte samtidig med Tobias, da han fandt ud af, at floorball gav ham rigtig meget motion.

Og muligheden for at komme og snuse til den sport, der er en af de hurtigst voksende i Danmark, er bestemt også til stede.

- Vi vil gerne have fat i de unge, der nu her er stoppet med eksempelvis fodbold. Der er nemlig en ånd i klubben, der gør, at der er plads til alle. Nye spillere vil kunne spille her gratis frem til jul, siger Susanne Poulsen.

Floorball er det spil, som mange kender og spillerede som hockey i skolen. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce