Annonce
Ugeavisen Ribe

Gospelkor i Ribe laver støttekoncert for Ukraine

Ribe Gospelkor inviterer til forårskoncert, der i år bliver til en støttekoncert for Ukraine. Privatfoto
Mandag den 9. maj holder Ribe Gospelkor en forårskoncert, hvor pengene går ubeskåret til Ukraine. Ud over gospelkoret optræder Isabella Maimburg og duoen The Leadsingers.

RIBE: Det siges, at sangen kan give vinger. Nu håber Ribe Gospelkor, at den også kan løfte en indsamling med støttekroner hele vejen ned til Ukraine.

Mandag den 9. maj inviterer Ribe Gospelkor til sin traditionsrige forårskoncert i Fællessalen Seminariehuset i Ribe. En koncert, hvor sangeren Isabella Maimburg og den rytmiske duo "The Leadsingers" i også vil optræde.

Normalt er koncerten gratis. Men i år bliver der en entré-pris, og det skyldes, at alle pengene ubeskåret skal gå til det krigshærgede land.

Annonce

- Flere af korets medlemmer har relationer til folk i Ukraine. Ja, vores korleder har sågar en tæt familiær relation. Så da krigen brød ud, vidste vi straks, at vi ville gøre noget, men det har først været praktisk muligt nu i forbindelse med forårskoncerten, fortæller formand for Ribe Gospelkor, Ulla Nissen.

Ulla Nissen har selv haft kontakt til ukrainske flygtninge på Gram Højskole, hvor hun arbejder, og flere ukrainere bor i dag. Men hun understreger, at det ikke er ukrainere, der bor i Danmark, men dem, som fortsat er i Ukraine, koret ønsker at hjælpe med koncerten.

- Vi har fået kontakt til en mindre hjælpeorganisation i Ukraine, som hjælper flygtninge der, og som pengene kommer til at gå direkte til, fortæller hun.

Tro og håb

At det er et gospelkor, der i Ribe rækker hånden ud til krigen og dens ofre i Ukraine, er for kor-formanden helt naturligt og oplagt.

- Selvom gospel som udgangspunkt er glade sange, blev de i deres oprindelse brugt til at holde mod, håb og sammenhold oppe i svære tider. Budskaberne i sangene er derfor ofte, at man skal tro på, at der er et håb, uanset hvilke lidelser man udsættes for, siger Ulla Nissen og peger på, at flere af de sange, som koret vil optræde med til koncerten, har stærke budskaber.


Selvom gospel som udgangspunkt er glade sange, blev de i deres oprindelse brugt til at holde mod, håb og sammenhold oppe i svære tider.

Ulla Nissen, formand, Ribe Gospelkor
Annonce

Gæster optræder

Ud over gospelkorets optræden kommer et par andre indslag og overraskelser til koncerten. Og så optræder den lokale sanger Isabella Maimburg og den rytmiske duo, "The Leadsingers", der beståer af Rikke Egholm Ravn og Rasmus Pedersen, som gæstesolister.

De har fået frie tøjler til at synge og spille, hvad de vil, og dermed får koncerten en variation, som Ribe Gospelkor gerne vil have.

Selvom baggrunden for koncerten er alvorlig, bliver det en musikalsk opløftende og varieret aften, hvor man kan nyde dejlig musik og sang samtidig med, at man sender gode tanker og økonomisk støtte til de ukrainere, som lige nu kæmper for deres eksistens

Ulla Nissen, formand, Ribe Gospelkor

-  Selvom baggrunden for koncerten er alvorlig, bliver det en musikalsk opløftende og varieret aften, hvor man kan nyde dejlig musik og sang samtidig med, at man sender gode tanker og økonomisk støtte til de ukrainere, som lige nu kæmper for deres eksistens, lover Ulla Pedersen, der derfor håber, at der vil komme dobbelt så mange som normalt til korets forårskoncerter.

Annonce

Kaffe, the og kage

Før koncerten byder Ribe Gospelkor på kaffe, the og kage i Fællessalen Seminariehuset. Det er fra kl. 19. Selve koncerten starter kl. 19.30, og den varer til henad kl. 21.

En billet koster 100 kroner, og pengene går som sagt ubeskåret til Ukraine.Duoen The Leadsingers her og sangeren Isabella Maimburg optræder også til Ribe Gospelkors støttekoncert. Og de har fået frie tøjler.


Hvad støtter koncerten?

Det er den lokale præst Pavlo Lovynsky's flygtninge- og hjælpearbejde i Ukraine, man støtter med sin entré.

Korlederen i Ribe Gospelkor har familiære forbindelser til Ukraine. Her mødte hun for 12 år siden Pavlo Lovynsky og hans familie, der nu er præst i en lokal kirke i Lviv.

Da krigen startede i det østlige Ukraine, åbnede Pastor Pavlo Lovynsky sit hjem for flygtninge. Og herefter etablerede han også kirken og en bygning til flygtningene. Indtil nu har der været omkring 700 forbi.

Pavlo og hans stab kører også humanitær nødhjælp fra Polen til Lviv. Her fordeler de det videre østpå. Derudover kører de humanitær nødhjælp til Kyiv-området. og så tager de af og til flygtninge med tilbage fra krigsområderne.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Et langt arbejdsliv slutter: Nu skal domprovsten genopdage sig selv

Annonce
Ugeavisen Ribe

Intet mindre end et scoop: Langgaards flygel fra 1890 er kommet hjem

Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe er et knudepunkt for erhvervsbiler: Alle byens bilhandlere deltager i stor erhvervsbil-dag

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Efter fire års pause: Vadehavsdagen vender tilbage til Darum

Ugeavisen Ribe

Lokale ildsjæle står sammen om deres forening og fest

Ugeavisen Ribe

For 52 år siden blev de smedet sammen: Nu bliver byfesten også til jubilæumsfest

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Ugeavisen Ribe

Kong Christian til hest lavet af 30.000 servietter: Tulipankongerne fra lille landsbysamfund sejrede igen igen, som de har gjort stort set hvert år siden 1992

Ugeavisen Ribe

Se billedserien mit bier, dirnd'l und geilen lederhosen: Tyrolerne vendte tilbage til Danmarks største tyrolerfest

Ugeavisen Ribe

Vinbaren er klar til Tulipanfest: Italiensk stemning i baggården

Annonce