Annonce
Ugeavisen Ribe

Græskaravler fra Ribe er klar til Tivoli

Jens Peter tror på, at han har gode chancer for en topplacering til det kommende DM i Græskar.Foto: Bo Maimburg.
I år er Jens Peter Skønager klar til at sende et kæmpe græskar til Danmarksmesterskabet, der afholdes i Tivoli i Købehavn næste lørdag.
Annonce

Ribe: Sidste år var lige ved og næsten for den ihærdige græskaravler, Jens Peter Skønager.

Der havde hans enorme græskar rundet et halv ton, og pragteksemplaret havde store chancer for en topplacering til DM. Men kort tid før deadline bukkede græskarret under, fordi der gik råd i det.

Det store græskar, Jens Peter har avlet frem i år, ser sundt og godt ud, og på fredag bliver græskarret løftet op på en trailer for at blive fragtet til Tivoli i København, hvor konkurrencen bliver afholdt.

- Det har bestemt ikke været et godt år til at dyrke græskar i. Det har været alt for ustadigt vejr, og så var maj måned alt for kold. Og jeg kan se, at de erfarne græskaravlere bestemt ikke er optimister. Jeg tror på, at jeg har gode chancer i år, og jeg er jo et rigtig konkurrence menneske, så jeg ville ikke sige det, hvis jeg ikke troede på det. Jeg har på trods af vejret skabt et rigtig stort og flot græskar, siger Jens Peter Skønager, som bruger omkring en time om dagen til græskarret - og der er ikke noget, der bliver overladt til tilfældighederne.

Der bliver hver dag brugt god tid til at passe og pleje græskarret i drivhuset i Øster Vedsted. Foto: Bo Maimburg
Annonce

Interesse og opbakning

- Der har siden sidste år været en enorm interesse i at følge min kamp for at skabe Danmarks største græskar, og det har været rigtig sjovt og dejligt at opleve, siger han.

Jens Peter er ansat i virksomheden AVK Plast, og der har man for at støtte ham doneret en bus til København, så kollegaerne kan følge konkurrencen på tæt hold.

Annonce

Kom og se med

Græskarret kommer ud af drivhuset på fredag den 11. oktober klokken 15.00, og interesserede er velkomne til at møde op og overvære begivenheden.

Der er også andre store produkter i haven hos Lillian og Jens Peter Skønager, hvor man blandt andet kan se mega høje solsikker, og så vil man kunne købe græskar i store størrelser – dog knap så store som det, der skal deltage i danmarksmesterskabet.

- Det er altid sjovt at producere produkter, der er lidt udover det sædvanlige. Og jeg har i år haft solsikker på godt fire meter, tomater på 1,6 kilo og hvidkål, gulerødder og andre grønsager, der er i en helt anden størrelse, end det man kender. Men det vigtigste i år er trods alt græskarret, lyder det fra Jens Peter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce