Annonce
Ugeavisen Ribe

Grøde giver liv i Dagmarsåen

Niels Røjle sætter pris på, at der er grøde i Dagmarsåen, blandt andet fordi han kan spotte en grønbenet rørhane. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Nogle borgere i Ribe, eksempelvis Niels Røjle, ser gerne, at noget af grøden i Dagmarsåen bevares.

Annonce

Ribe: Hvis det står til Niels Røjle, der er inkarneret fugle- og naturinteresseret, så behøver al den grøde, der er i Dagmarsåen ikke at blive fjernet. Det vil nemlig i hans øjne miste noget særligt, som Ribe kan tilbyde.

- Grøden i åen giver noget charme, som passer godt ind med de skæve brosten og gamle huse, der er i Ribe, siger Niels Røjle.

- Jeg har blandt andet set små flokke af pibeænder blandt sivene, og det har jeg ikke set i andre bysøer. Og hvis der var et helt rent vandspejl, ville der heller ikke sidde eksempelvis en grønbenet rørhane og hygge sig, siger han og peger på den fine fugl ude i vandet.

- Jeg bliver helt begejstret, når jeg ser sådan et syn. Det er skønt at have noget som det at kigge på, når man som jeg har brug for at være ude og få frisk luft. Jeg kan godt forstå, at nogle gerne vil have det hele oprenset, men det behøver ikke være for pænt. Jeg håber, at man kan bevare det smukke ansigt som iris, tagrør og grøde bibringer i Dagmarsåen, og man kunne måske moderere pasningen af vandløbet eksempelvis ved at fjerne nogle af sivene i vandkanten, siger Niels Røjle, der er overbevist om, at der også er andre - om end nok et mindretal af folk i Ribe - der deler hans holdning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce