Annonce
Ugeavisen Ribe

"Grønne" biler får stor rolle de kommende år: Se hvilken Ribes bilforhandlere anbefaler

Toyota Louis Lund har i mere end 20 år forhandlet hybridbiler, og derfor er det uden tvivl også fremtiden, ifølge Louis Lund. Han peger blandt andet på Yaris hybridmodellen, når han skal anbefale en bil rettet mod den grønne omstilling.- Den udleder 30 procent mindre CO2 pr. kilometer end nogen anden bilmodel i den bilklasse, der størrelsesmæssigt ligger lige under. Generelt er hybridbiler mere miljøvenlige, og jeg tror, at de vil fylde meget på markedet de næste 15 år. Derefter vil brint tage over til de lange ture og el til de korte ture, siger Louis Lund.
Hvilken bil vil du anbefale til det kommende årti med henblik på grøn omstilling? Sådan et spørgsmål er en række nyvognsforhandler blevet stillet, og her er deres svar.
Annonce

Brødtekst

Hos Auto-Cramer, der er Ford-forhandler, er salgskonsulent John Christensen ikke i tvivl om, hvilken bil, der skal anbefales.- Den nye Ford Kuga plug-in hybrid motor er interessant, fordi der er en god variabel i, hvor meget den skal køre på eldrift og hvor meget, den skal køre på benzindrift. Den er god til de korte ture, fordi den kan køre 50 km på strøm, og så kører den også langt på literen. Den er både billig i grøn ejerafgift og i registreringsafgift, siger John Christensen og tilføjer, at den rene el-sportsvogn Ford Mustang Mach-E, som kommer om et par år, også er anbefalelsesværdig.
Klaus Malmberg og Thomas Mathiesen peger på elbilen Renault Zoe, som den bil de vil anbefale for det kommende årti. Dog understreger de, at deres anbefaling godt kan ændre sig om nogle år.- Der sker vanvittig meget på udvikling nu i forhold til for to år siden, så det kan sagtens være, at vi anbefaler en anden bil om to år. Der satses rigtig meget på rene elbiler, og mange producenter arbejder på at få rækkevidden på elmotorerne op samt ladetiderne ned, og når det lykkedes, kan billedet ændre sig, siger Thomas Mathiesen, der tilføjer, at både Renault Clio, Renualt Captur og Fiat500 kommer som hybrid eller elbiler i slutningen af 2020.
Hos Leif Jørgensen Automobiler er troen også stor på hybridbiler, og derfor er den en sådan en, Leif Jørgensen anbefaler.- Jeg vil anbefale en Mitsubishi Outlander PHEV, som kan køre 50 kilometer på ren el. Selv om det er en stor bil og en ægte firehjulstrækker, der må trække 1500 kg på krogen, er det stadig en miljøvenlig bil. Der er masser af fremtid i den, forklarer Leif Jørgensen.
Hos Volkswagen Ribe er salgsansvarlig Jesper Nygaard overbevist om, at det er elbilerne, der bliver populære, når man kigger længere ud i fremtiden.- Hybrid er en fase, vi er inde i lige nu og de kommende år, men når man efterhånden kan få en lang rækkevidde pr. opladning, så bliver hybridbilerne mindre interessante. I stedet tror vi rigtig meget på vores Volkswagen ID.3, der kommer senere på året. Den har en rækkevidde på minimum 330 km, og så er den indvendig på størrelse med en Passat og udvendig som en Golf.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce