Annonce
Ugeavisen Ribe

Guldaldermaler kommer frem i lyset

J.L. Lund. Habors tilbagekomst fra slaget. Akademiraadet, Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster. Foto: Frida Gregersen.
Annonce

Ribe: Ribe Kunstmuseum viser en udstilling af den "ukendte" guldaldermaler J.L. Lund frem til 1. juni.

Siger man guldalder, siger man også C.W. Eckersberg, der blev kendt som dansk malerkunsts fader, og som lærte sine elever at gå ud og male det danske landskab. Men det er en anden historie, som den kommende udstilling, "Den anden guldalder", fortæller – for i kunsthistorien er der taget valg om, hvilke kunstnere, der fortælles om, og hvilke der ryger i glemmebogen. En af de mindre kendte guldaldermalere er J.L. Lund, der spillede en lige så vigtig rolle som Eckersberg i datidens kulturliv.

Lund var én af de få kunstnere, der modtog maleri-bestillinger fra staten, og han malede derfor store billeder fra danmarkshistorien til Christiansborg samt en række altertavler til små og store kirker i hele landet. Samtidig fungerede han som portræt- og landskabsmaler, og han havde et imponerende internationalt netværk.

På udstillingen vil museets gæster møde J.L. Lunds værker. Hans motiver spænder bredt fra nordiske sagn til religiøse billeder. Herudover vil man også opleve værker af Lunds elever og venner. Udstillingen er dermed en anledning til at møde gamle kendinge og glemte mestre.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce