Annonce
Ugeavisen Ribe

Håndboldspiller fra Roager får kontrakt i Norge

Den tidligere Ribe HK spiller, Eigil Feddersen, er kommet på kontrakt i norsk håndbold i klubben Kristianssand. Privatfoto
Den 25-årige håndboldspiller, Eigil Feddersen, skifter efter denne sæson fra HC Odense til Kristianssand, og han ser frem til at lære den norske håndboldkultur at kende.

Odense: Eigil Feddersen var som ung en meget talentfuld håndboldspiller i Ribe HK. Han elskede at træne, og han var meget ambitiøs, og det var årsagen til, at han som 17-årig skiftede til Skjern.

Han var både til prøvetræning i Ribe-Esbjerg HH og Skjern, men han valgte Skjern, da han oplevede, at han passede bedre ind i deres langsigtede planer. Han gik på Skjern håndboldakademi, og han spillede som senior på deres andethold, ligesom han trænede med spillerne fra den danske topklubs førstehold.

Han skiftede senere til Frederikshavn i 1. Division for at realisere ønsket om at komme lidt videre, og han fik der en central rolle på deres hold.

De seneste to sæsoner har Eigil Feddersen, der stammer fra Roager, været en del af et meget ambitiøst projekt i HC Odense, men det slutter, når sæsonen er ovre.


Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af et meget spændende projekt i Kristianssand. De har store ambitioner, og de håber på at rykke op i den bedste række allerede i år. Hvis ikke det sker, bliver det jo min rolle at medvirke til, at det sker i min første sæson i klubben.

Eigil Feddersen


Annonce

Ambitiøst projekt

Han rykker nemlig teltpælene op og tager til Norge. Her er han udset en central rolle i Kristianssand.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af et meget spændende projekt i Kristianssand. De har store ambitioner, og de håber på at rykke op i den bedste række allerede i år. Hvis ikke det sker, bliver det jo min rolle at medvirke til, at det sker i min første sæson i klubben. Jeg har haft nogle gode snakke med folkene. der står bag klubben, og jeg ser det som en fed chance og mulighed for mig. Projektet er rigtig fedt, og så er det jo min mulighed for at få et udlandseventyr. Mine søskende har rejst meget, mens jeg udelukkende har spillet håndbold. Men nu bliver dette min rejse, siger Eigil Feddersen, der ikke lægger skjul på, at han sagtens kan leve af den kontrakt, han har fået.

Når han ikke spiller håndbold, er Eigil ved at uddanne sig til ernæringsassistent, og han tror og håber på, at han kan tage et praktikophold i Norge samtidig med, at han spiller håndbold. Hvis der altså bliver tid til det.

Annonce

Han ville mere

Han skiftede fra Ribe HK i en tidlig alder, og det var ambitionerne, der trak ham væk.

- Jeg ville mere end det, de kunne tilbyde i Ribe HK, og det var årsagen til, at jeg søgte væk. Det var fedt at være i Skjern, hvor jeg jo trænede med førsteholdet, men jeg havde brug for at være mere end bare træningsmakker og kegle for førsteholdet. Det var derfor fedt at skifte til Frederikshavn og senere HC Odense, hvor jeg begge steder spillede på førsteholdet, og jeg fik masser af spilletid.

- Nu er jeg klar til næste step med det ambitiøse projekt i Kristianssand. De har en målsætning om at blive top-5 i Norge indenfor en overskuelig årrække. Det vigtigste er, at jeg gerne vil udvikle mig, og være med til at præge deres projekt.

Eigil Feddersen beskrives flere steder som en forsvarsstyrmand, en fighter og en stor stregspiller, og han er selv heller ikke i tvivl om sine forcer og håndboldmæssige kvaliteter.

Kort om Eigil Feddersen

Eigil Feddersen er 26 år, og han er født og opvokset i Roager. Han har haft hele sin håndboldopdragelse i Ribe HK, indtil han tog til Skjern som U18 spiller.

Han har tidligere spillet for Skjern Håndbold, Frederikshavn og HC Odense.

- Jeg er jo stregspiller, og jeg ved at mit forsvarsspil og min fighter mentalitet er min klare styrke. Jeg er vild med den centrale rolle i forsvaret, og det er sjovt både at give og tage nogle tæsk, siger Eigil Feddersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce