Annonce
Ugeavisen Ribe

Højskolehunden Molly elsker højskoleeleverne

Annika har Molly med overalt, og hun er forlængst blevet en del af livet på Ungdomshøjskolen ved Ribe. Foto: Bo Maimburg.
Hvis man kigger på listen af medarbejdere på Ungdomshøjskolen ved Ribe, støder man på Højskolehunden Molly, der på trods af en ung alder opfattes som en naturlig del af højskolelivet.
Annonce

Vester Vedsted: Da Annika Madsen for godt et års tid siden ville anskaffe sig en hund, var det helt klart med det ønske, at hunden skulle være en del af livet på Ungdomshøjskolen ved Ribe.
Det var ledelsen med det samme med på, og det var derfor vigtigt for Annika, at hun fandt en hund med den helt rette personlighed og det rette sind.

Molly er en utrolig flot hund, og hun er rolig af natur, men kan også i nogle sammenhænge have masser af power. Foto: Bo Maimburg.

- Jeg brugte, inden jeg købte hunden, meget tid på at finde ud af, hvilken hunderace der ville passe bedst ind til mit behov. Hunden skulle være rolig og loyal, og da jeg så, at der var en hundehvalp til salg, der var en blanding af en Samojede og en japansk spids, var jeg ikke i tvivl om, at det var den, der passede bedst til mit behov. Jeg var den første, der kontaktede ejeren, og jeg fandt ret hurtigt ud af, at hundehvalpene havde haft de allerbedste og nærmest luksuriøse forhold, hvilket glædede mig, siger Annika Madsen.

- Jeg ønskede, at hunden skulle vælge mig og ikke omvendt, og det var helt tydeligt, at Molly var meget interesseret i mig, og jeg var med det samme sikker på, at det var netop denne hvalp, jeg skulle have.

- Jeg har fået en hund, der er rolig, og som samtidig har masser af power, og den er altid en fornøjelse at have med på arbejde.

Annonce

Er altid med på arbejde

Annika sørgede fra starten for, at Molly fik sin daglige gang på højskolen, og hun er derfor altid sammen med elever, personale og hele det liv, der er.

- Molly går med mig på arbejde hver eneste dag, uanset om det er i undervisning eller vagtarbejde. Hun er elevernes yndling og enormt empatisk. Hvis en elev har en dårlig dag, er det som om, hun mærker det og holder sig tæt til eleven. Hun har vist sig at være til stor trøst flere gange, og det er jo helt fantastisk.

- Jeg havde for et par uger siden en episode med en elev, der havde et angstanfald. Det opfattede Molly med det samme, og hun satte sig tæt på eleven, og den kontakt skabte noget rigtig godt. Så angstanfaldet blev slet ikke så voldsomt, som det plejer at være, og det har Molly en stor del af æren for, siger Annika Madsen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce