Annonce
Ugeavisen Ribe

Handelsstandsforening vil styrke aktiviteter i Ribe

Alle stemte for en kontingentstigning. Foto: Bo Maimburg
Efter en lang årrække uden kontingentstigning kunne medlemmerne af handelsstanden nikke ja til en forhøjelse, og pengene skal bruges til at styrke aktiviteterne og sammenholdet i Ribes handelsliv.
Annonce

Ribe: Der var et godt fremmøde til Ribe Handelsstandsforenings generalforsamling, hvor årets gang samt fremtiden for handelslivet blev debatteret.

Ribe er stadig en by med et stærkt handelsliv, men byen er også udfordret, og hvis en by på Ribes størrelse skal overleve, kræver det sammenhold, og det opfordrede formanden, Peter Lauritzen, til i sin beretning.

Han var skarp, og han opfordrede butikkerne til at stå sammen.

- I den weekend, vi lige har været igennem, har vi haft høstmarked, hvor byen var fuld af mennesker, der var højt solskin, og alle var glade. Det er på mange måder et godt billede af handlen i Ribe, for vi har et sundt og godt handelsliv. Vi har mange kunder, både fra Ribe og opland og fra hele verden. Der er ikke mange tomme lokaler i Ribe, og der er kort sagt rigtigt meget kvalitet lige nu, siger formanden i sin beretning. Han kaldte også Ribe for en lille storby som en klar hentydning til Ribes høje aktivitetsniveau.

- Hvis man kan sige til sig selv, at min butik ikke har brug for Peters jul, julebelysning og Open by night, ja, så synes jeg, at man skal melde sig ud - Nej, selvfølgelig skal man ikke det!

- Jeg synes, man skal spørge sig selv om, hvad man kan gøre for Ribe handel, hvad kan jeg gøre for Ribes butiksliv og for sammenholdet blandt butikkerne, for mister vi først sammenholdet, så går det helt galt for byen. Sammen er vi bedst, og vi skal stå sammen i Ribes handelsliv.

Ribe Handelsstandsforening

Ribe Handelsstandsforenings bestyrelse kommer fremover til at bestå af Peter Lauritzen, Nicolaj Pakula, Ketty Sørensen, Gurli Thøgersen, Tina Schmidt-Philip, Sune Holm Johansen og Claus Pedersen, samt de to nye, Anders Rohr Jørgensen og Stine Nielsen.
Annonce

Kommunen slipper støtte

- Vi har i bestyrelsen skabt en ny strategi,som skal styrke os mod fremtiden, men den største udfordring kom, da Business Esbjerg opsagde al vores samarbejde. De kunne ikke længere varetage vores administration og bogføring, så på under et år har Esbjerg kommune fjernet alt, hvad der hedder hjælp til både Peters jul og Ribe handel.

- Jeg synes, at det lyder lidt hult, når vores borgmester med den ene hånd siger: ”at vi vil turismen og handlen i Ribe”, mens man med den anden hånd fjerner al hjælp til handel og næsten nedlægger turistkontoret.

Annonce

Resultatet blev 29-0

Kasserer makkerparret, Nicolaj Pakula og Keld Vestergaard, kunne fremvise to budgetter – et med en uændret kontingentsats og et med en stigning på otte procent. Stigningen skulle bruges til at finansiere den koordinator, som skal bruges til at styrke sammenholdet. Det blev efterfulgt af en fin debat, hvor mange spurgte ind til økonomien, koordinatoren og fremtiden i handelen.

Med stemmerne 29 for og nul imod var der ingen tvivl. Medlemmerne bakkede op om kontingentstigningen og hjælp fra en koordinator.

Ribe Handelsstandsforenings formand, Peter Lauritzen, opfordrede de fremmødte til sammenhold og opbakning til byens aktiviteter. Foto: Bo Maimburg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce