Annonce
Ugeavisen Ribe

Handelsstandsformand forudser lukninger: Ribes butikker har brug for støtte

Der svæver sorte skyer over handelslivet i Danmark, efter frygten for corona har lukket mange butikker, og Ribe Handelsstandsforenings formand frygter også for byens fremtid.
Annonce

Ribe: Tomme butikslokaler har i rigtig mange byer været et stort problem i de senere år, men det har ikke været tilfældet i Ribe, hvor der kun har været enkelte butikslokaler, der har stået tomme. Med regeringens tiltag har flere butikker i Ribes gågade valgt at lukke midlertidigt, så der for tiden blot er 7-8 åbne butikker i gågaden.

Handelsstandsforeningens formand, Peter Lauritzen, frygter af samme grund også virkelig for handelslivet i byen.

- Når butikkerne åbner igen, efter corona krisen er ovre, vil kunderne her i Ribe opleve, at det bliver en forandret by. Det er jeg slet ikke i tvivl om, og jeg er sikker på, at der vil være flere butikker, der bukker under for krisen, og som ikke kan klare situationen økonomisk. Butikkerne har det skidt, og jeg har snakket med flere butiksejere, og jeg ved, at der er butikker, der ikke åbner igen efter corona krisen. Det bekymrer mig, og jeg er virkelig bange for, hvad det er for en by, vi vågner op til, når dette er ovre, lyder det i en noget dyster udmelding fra Peter Lauritzen.

- Jeg vil derfor gerne opfordre alle kunder til, at de virkelig vil bakke butikkerne op både nu og når krisen er ovre, og at nethandelen droppes. Jeg håber også, at udlejerne af butikslokalerne viser hensyn til butikkerne, der i forvejen er presset, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce