Annonce
Ugeavisen Ribe

Hans er en sand krejler: Købte engang en pølsevogn og et læs hvidkål på Den Blå Avis

Hans Sørensen er en aktiv mand, som har gang i mange gode projekter. En af dem er at rode med gamle traktorer og sælge dem videre. Foto: Bo Maimburg
Hans Sørensen er en særdeles aktiv mand i de fleste af døgnets vågne timer. Enten sker det ved at være social, i den nye rolle som campingfatter eller ved at rode i traktorer.

Villebøl: Hans Sørensen har altid været en mand, der har gang i mange projekter, og han er samtidig et meget socialt menneske.

Så timerne i døgnet bruges fuldt ud - ja selv weekendens timer bliver besat.

- Vi har en kæmpestor omgangskreds, og vi nyder meget at være sociale, så vi har altid noget vi skal i weekenden. Vi tager også på weekendture sammen med både familie og vennerne, og det er altid en god oplevelse. Det sker tit, at vi er inviteret i byen og spise, og mange gange kan det være to gange i en weekend. Og hvis vi ikke har en invitation, inviterer vi da bare vennerne til en hyggelig aften her hos os. Så det sker virkelig sjældent, at vi har en weekend, hvor vi ikke laver noget, siger Hans Sørensen.

Annonce
Hans Sørensen har som det seneste projekt overtaget Kongeå Camping i Villebøl, og det har været en god oplevelse. Foto: Bo Maimburg

Da interviewet begyndte, var hustruen Pia tilstede i køkkenet i huset på Bækvej i VIllebøl, men hun forlod rummet for at give plads til, at han selv kunne svare.

Jeg er vokset op sammen med fem søstre, og det har nok været helt naturligt, at de svarede for mig, og at de fortalte mig hvad jeg skulle og hvad jeg ikke skulle. Så det har nok taget nogle år inden jeg har fået lært at stå på egne ben.

Hans Sørensen

- Jeg er vokset op sammen med fem søstre, og det har nok været helt naturligt, at de svarede for mig, og at de fortalte mig, hvad jeg skulle, og hvad jeg ikke skulle. Så det har nok taget nogle år, inden jeg har fået lært at stå på egne ben.

Er en ivrig kræmmer

Noget af det Hans Sørensen gerne bruger tid på er traktorer.

- Jeg har en stor kærlighed overfor traktorer og speciel veteran traktorer. Jeg elsker at gå og skrue i dem, og det er noget som jeg bruger meget tid på. Når jeg er færdig med en traktor, sætter jeg den til salg, og det ender tit med, at jeg tager en anden traktor i bytte, som jeg så skal sælge videre igen. Jeg kan ikke lade være med at rode med traktorerne, og det er nok bare en god hobby. Det er jo også nemt at bruge tid på noget, som man synes er sjovt, siger han.

Netop det med at købe og sælge er noget, som han er ret vild med.

- Jeg har altid været vild med at købe og sælge alt muligt, og jeg tror, det startede helt tilbage da Den Blå Avis startede med at udkomme. Jeg elsker stadig at kigge i salgsannoncerne, og det ender tit med, at jeg køber noget, som jeg skal sælge videre. Noget af det mest mærkelige, jeg har købt, er pølsevogn og et vognlæs hvidkål. Jeg fik solgt pølsevognen, og den endte i Silkeborg, mens hvidkålene blev solgt til alle mulige i omgangskredsen, fortæller han med et grin.

- Jeg er stadig ikke kommet til at købe en flyvemaskine, men hvem ved måske sker det en dag. Jeg tror, at det er udfordringen og spændingen, der tænder mig. Jeg er ikke bange for at tage en chance, men jeg har heldigvis aldrig brændt nallerne og miste en masse penge.

Annonce

Nyder gå hygge sig med kødkvæg

Da Hans og Pia flyttede til Villebøl, var der en mark, der tilhørte ejendommen, som ikke blev brugt. Men det gør den nu.

- Vi har købt ni kødkvæg, som går på marken, og det bruger jeg selvfølgelig også lidt tid på. Det giver mig altid en god oplevelse, når jeg går rundt på marken og kigger til dyrene, og jeg sikrer, at de har det godt. Det er bestemt ikke en sur pligt, men det er derimod en hyggelig beskæftigelse. Og så sikrer vi jo at vi er selvforsynende med oksekød, siger han.

Annonce

Pludselig købte han en campingplads

Hans' impulsivitet i forhold til køb blev aktuelt igen sidste år, da han købte og overtog Kongeå Camping, som er placeret tæt på privatboligen. Selvom det jo også tager lidt tid, er det også noget, som han nyder at bruge tid på.

- Da jeg hørte, at pladsen kom til salg, blev jeg nysgerrig. Derefter skulle der ikke så mange snakke til, før at handelen var en realitet. Siden har jeg brugt en del tid på at opgradere pladsen, og vi har haft rigtig mange gæster i år, så det har været en god oplevelse.

- Jeg har aldrig drømt om at skulle drive en campingplads, men måske ender det med, at jeg slutter min karriere med at blive campingfatter på fuld tid. Det er i hvert fald gået meget bedre end forventet. Det er hyggeligt at gå på pladsen sammen med gæster, der nyder den ro, der er på stedet. Vi har lært mange mennesker at kende, som har gæstet vores campingplads og det har været rigtig positiv.

Kort om Hans Sørensen

Hans Sørensen er 59 år, gift med Pia og de har to børn. Han er ansat ved kommunens entreprenør afdeling, og han driver Kongeå Camping sammen med Pia.

- Men der er selvfølgelig også meget arbejde i det. Jeg har aldrig prøvet at kede mig, og det kommer heller ikke til at ske, og specielt ikke efter at have overtaget Kongeå Camping, siger Hans Sørensen med et smil.

Annonce

De skarpe spørgsmål

Giv mig tre ord der beskriver dig selv?

- Rolig, iværksætter og god til at lytte.

Hvad er du god til?

- Jeg tror, at jeg er god til at finde en sjov bemærkning i selskabelig samvær.

Hvad er din største last?

- Jeg ryger for meget.

Hvad kan du bedst lide ved at bo i Villebøl?

- Jeg kan godt lide den ro, der er her ude på landet, og vi bor i et skønt område med jord ned til Kongeåen.

Hvad vil du bruge pengene til, hvis du vandt 10 millioner?

- Det ved jeg ikke, for vi mangler jo ikke noget. Men jeg kunne godt finde på, at købe mig til noget frihed.

Hvis vi to vi skal bruge resten af eftermiddagen sammen, hvad skal vi så lave?

- Jeg har to ”crossere”, så vi skal ud og køre en tur her i området. Jeg vil vise dig noget af den fantastiske natur, der er herude i det område, jeg virkelig elsker.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Det har vi lært efter corona: Rikke har fået grønne fingre

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribes tidligere borgmester fylder 80 år: Elsted blev borgmester og kom tæt Schlüter

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Grafiker og designer støtter Ribe Historie & Aktivitetspark

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Når man glemmer at glæde sig

Ugeavisen Ribe

Farlig passage af hovedvej får længe ønsket lyskryds til 8 mio. kroner

Ugeavisen Ribe

Lene er mere end Ribes kulturnat: Går 10.000 skridt dagligt og spiller renæssancemusik

Ugeavisen Ribe

Stand-up topnavne i Ribehallen

Ugeavisen Ribe

Ny radikal kandidat i Ribe: Bedre dagtilbud er mit overskyggende fokusområde

Ugeavisen Ribe

Søs Egelind besøgte Ribe i ny programrække

Ugeavisen Ribe

STOR GUIDE TIL RIBES KULTURNAT:  Skattejagt, streetfoodmarked, trækfærge, kunstworkshop og meget andet

Ugeavisen Ribe

Støtte til Ribe Aktivitets- og Historiepark: Elektrikere bidrager til legepladsprojekt

Ugeavisen Ribe

Podcast, dans og skrevne ord: Elever digtede videre på kendt forfatters novelle

Ugeavisen Ribe

Det har vi lært efter corona: Familien Skondin sætter pris på nærværet

Ugeavisen Ribe

Tæt på realisering af legepark i Ribe: Der er nu indsamlet 10 millioner kroner

Ugeavisen Bramming

Troværdighed er Olfert Krogs adelsmærke

Ugeavisen Ribe

Ingen opbakning til turistbureau: Ribe Handels formand skyder med skarpt mod kommunen

Ugeavisen Ribe

Line giver kunderne hos Ønskebørn i Ribe en stor aften

Ugeavisen Ribe

Byrådspolitikere efter forglemmelse: Esbjerg Kommunes forvaltning bør lære af deres fejl

Ugeavisen Ribe

Tysk krimi fra Ribe vises på tv

Ugeavisen Ribe

Topaktuelle Kandis atter klar til Ribes største julefrokost

Ugeavisen Ribe

Hans er en sand krejler: Købte engang en pølsevogn og et læs hvidkål på Den Blå Avis

Ugeavisen Ribe

Profil Optik tilbyder gratis sportsbriller til børn

Ugeavisen Ribe

Lagkageløb og snitteri i SFO'en: Pigespejdere i Ribe vil have fat i nye medlemmer

Annonce