Annonce
Ugeavisen Ribe

Har du lyst til at være frivillig og gøre en forskel? Livet og borgernes trivsel på Ribelund skal have et løft

Bente Szkopek vil gerne i kontakt med folk, der vil medvirke til at gøre en frivillig indsats overfor institutioner og borgere, der hører under Udviklingscenter Vest. Det er det, der tidigere hed Ribelund. Foto: Bo Maimburg
Bente Sckopek er frivilligheds-koordinator på Udviklingscenter Vest i Ribe. Hun vil gerne have tilknyttet flere frivillige, der skal medvirke til at skabe mere liv på stedet.

Ribe: Udviklingscenter Vest - som Ribelund rettelig hedder i dag - har en frivilligheds-koordinator, som har store ambitioner.

Det er Bente Szkopek der står bag dette arbejde. Og hun vil gerne i kontakt med alle, der har lyst til at gøre en forskel for stedet og i særdeleshed de borgere, der er tilknyttet stedet.

- Vi har brug for folk, der gerne vil gøre en forskel, og der er mange muligheder. Vi mangler hjælp til arrangementer som Ribelund Festival, og det handler både omafvikling af selve festivalen og arbejdet op til. Men vi har også brug for hjælp til mindre arrangementer, hvor en hjælpende hånd kan være nødvendig og til meget stor gavn. Vi har naturligvis også brug for personer, der vil være besøgsvenner, og det handler om at give nogle af de personer, der bor for sig selv ude i byen, en god social kontakt, siger Bente Szkopek.

Annonce

Borgerne er taknemmelige

Bente Szkopek er slet ikke i tvivl om, at der er mange, der vil kunne gøre en forskel og samtidig få en god oplevelse.

- Vores borgere er meget taknemmelige, og der er slet ingen tvivl om, at de vil tage godt imod, hvis de får besøg af nogle frivillige, der gerne vil medvirke til at give dem en god oplevelse. Vores borgere er så godt selskab, at jeg er sikker på, at alle får noget ud af det.

Vores borgere er meget taknemmelige, og der er slet ingen tvivl om, at de vil tage godt imod, hvis de får besøg af nogle frivillige, der gerne vil medvirke til at give dem en god oplevelse. Vores borgere er så godt selskab, at jeg er sikker på, at alle får noget ud af det.

Bente Szkopek

Formålet med at tilknytte frivillige er at give borgerne et liv, der er så tæt på det almindelige. Det skal ske via besøg, gåture og deltagelse i aktiviteter.

Første skridt kan være, at de frivillige deltager i afviklingen af et arrangement som Ribelundfestival. Det næste kunne være at besøge borgere, deltage i arrangementer med borgerne eller skabe arrangementer for borgerne.

Annonce

Hun vil gerne hjælpe

Bente var for nogle år siden oprindelig gået på pension efter en meget lang karriere på Ribelund. Ja, hun har faktisk været på institutionen i 49 år.  Men da hun blev tilbudt stillingen som frivilligheds-koordinator kunne hun ikke sige nej.

- Jeg vil rigtig gerne hjælpe med at sikre, at vi får tilknyttet en masse frivillige til vores gode institution, og til de borgere der er tilknyttet vores Udviklingscenter Vest. Jeg vil gerne medvirke til at gøre en forskel for vores borgere.

Udviklingscenter Vest

Udviklingscenter Vest er en samlet betegnelse for de støtte-, bo- og aktivitetstilbud, der er for voksne med sociale udfordringer og fysiske og psykiske handicaps. Der er tilbud i Bramming, Esbjerg og Ribe.

Hvis man ønsker at melde sig som frivillig, kan man kontakte Bente Szkopek på telefon: 2492 1224 eller mail: bs3@esbjerg.dk.

Indsatsen er ulønnet, men der er muligheder for godtgørelse i forbindelse med transport. Der er mulighed for, at de frivillige kan få tilbudt kurser i blandt andet førstehjælp, og et kursus der giver viden om den pædagogiske indsats.


- Vi håber at få fat på tidligere medarbejdere, som måske er gået på pension men som stadig gerne vil medvirke til at holde kontakten til vores institutioner og borgere. Men jeg ved også, at der her i Ribe er en meget stor kærlighed og glæde for vores borgere og Ribelund, så det kunne jo også være nogle af dem, siger Bente Szkopek.

Hun vil gerne medvirke til at sikre, at de finder de rigtige opgaver til de rigtige personer, så hun tager en snak med alle der har lyst til at være frivillige.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Stoffer, brækkede næser på betjente og anmeldelse af voldtægt: Ikke alt var lige festligt til Tulipanfesten

Annonce
Ugeavisen Ribe

Damefodbolden blomstrer i Ribe/Hviding: Talentfulde spillere vender hjem og bliver udfordret af stærkt trænerteam

Annonce
Ugeavisen Ribe

Nu kan alle flygtninge komme gratis på museum: Der er fribilletter til alle uanset, hvor de kommer fra

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Et langt arbejdsliv slutter: Nu skal domprovsten genopdage sig selv

Ugeavisen Ribe

Intet mindre end et scoop: Langgaards flygel fra 1890 er kommet hjem

Ugeavisen Ribe

Ribe er et knudepunkt for erhvervsbiler: Alle byens bilhandlere deltager i stor erhvervsbil-dag

Ugeavisen Ribe

Efter fire års pause: Vadehavsdagen vender tilbage til Darum

Ugeavisen Ribe

Lokale ildsjæle står sammen om deres forening og fest

Ugeavisen Ribe

For 52 år siden blev de smedet sammen: Nu bliver byfesten også til jubilæumsfest

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Annonce