Annonce
Ugeavisen Ribe

Heksemuseets tema giver omtale

Louise Lindgaard viste de franske turister rundt på heksemuseet. Arkivfoto: Jacob Schultz

Ribe: Da det franske nyhedsbureau besøgte Sydvestjyske Museer, var det historiker Louise Lindgaard, der tog sig af gæsterne, og hendes begejstring for historien og museet gav pote.

- Jeg er sikker på, at Louises begejstring for den gode historie, er med til at sikre den gode omtale. Det er også vigtigt, at heksemuseet ligger i en gammel købmandsgård, hvor en heksejæger havde til huse. Ejeren af bygningen var med til at dømme syv sager mod hekse, og det er jo en del af den gode historie. Det var helt tydeligt, at journalisten oplevede samme begejstring for den gode historie, siger Flemming Just.

Der er heksemuseer i England, Spanien, Schweiz og på Island, men de er meget anderledes end det, der er åbnet i Ribe, og Louise Lindholm tror på, at det har skærpet interessen.

- Der er jo hele kontinenter, hvor der ikke er et eneste heksemuseum. Samtidig er vi det første museum, hvor temaet er hekseforfølgelse, mens de andre museer udelukkende arbejder med magien. Vi er også det eneste heksemuseum, som er skabt af forskere, og det, tror jeg, har gjort os til noget særligt, siger Louise Lindholm.


Der er jo hele kontinenter, hvor der ikke er et eneste heksemuseum. Samtidig er vi det første museum, hvor temaet er hekseforfølgelse, mens de andre museer udelukkende arbejder med magien.

Louise Lindholm


- Så den megen omtale skyldes helt klart vores vinkel, historien og så er det overnaturlige jo bare interessant og populært overalt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce