Annonce
Ugeavisen Ribe

Henning vil ruske op i sig selv: Har tilmeldt sig succesfuldt mandelivsstilshold

Henning Beck har fået et spark bagi af sin ægtefælle og har nu tilmeldt sig livsstilsholdet for mænd. Håbet er at smide nogle kilo og få mere energi. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Henning Beck er én af de 14 mænd, der starter på det andet mandelivsstilshold hos RLS-Bodycare. Andre har oplevet store vægttab og forbedret livsstil efter at have været med på sådan et hold.

Ribe: Det er  de senere år blevet mindre tabu for mænd i en moden alder at tage affære og gøre noget ved ens vægt og livsstil.

53-årige Henning Beck, der bor i Spandet, er en af dem. Det er ikke fordi, at dunken på maven er af nogen særlig stor størrelse, men han vil alligevel gerne ruske lidt op i sig selv - og som han siger - gøre sig mere attraktiv for kvinden derhjemme.

- Jeg kan mærke på min krop, at jeg bliver ældre, og det hele går lidt langsommere. Min livsstil er nok ikke den bedste, og jeg vil gerne smide nogle kilo og få mere energi, så nu gør jeg noget ved det, siger han og tilføjer, at han også godt kunne tænke sig nogle bedre spisevaner.

Annonce

Derfor har Henning Beck meldt sig til Rikke Szkopeks mandelivsstilshold med start i slut november. Det handler om træning og madplan gennem 12 uger, og Rikke starter nu det andet mandehold op gennem sit firma RLS-Bodycare.

Jeg kan mærke på min krop, at jeg bliver ældre, og det hele går lidt langsommere. Min livsstil er nok ikke den bedste, og jeg vil gerne smide nogle kilo og få mere energi

Henning Beck

- Vi havde ti mand på det første hold, som afsluttes her om lidt, og der er 14 deltagere tilmeldt det næste hold, så jeg vil da godt kalde tiltaget for en succes. Det er ikke så meget et tabu mere for mænd at gå op i sundhed, og mandeholdet giver mulighed for et andet træningsforløb end på blandede hold. På det nuværende hold har alle fået kigget deres sundhed efter i sømmene og flere har tabt sig meget, men det er ikke kun vægttab, det handler om. Det er lige så meget en ny tilpasset livsstil for den enkelte, siger Rikke Szkopek, der tilføjer, at der stadig er få pladser tilbage på holdet, der begynder den 30. november.

Har tabt 22 kilo

33-årige Jens Petermann er en af dem, der har fået meget ud af det første mandehold, blandt andet en badevægt, der siger 22 kilo mindre end ved sommerferiens afslutning - heraf 14 kilo under forløbet med Rikke Szkopek.

Træning med Rikke

Rikke Lund Szkopek startede sit firma, RLS-Bodycare, i 2015 og arbejdet med kost, livsstil, træning og velvære på fuld tid siden starten af 2018. Det er blandt andet foregået med en række livsstilshold.

- Det var jo ikke sjovt at mærke, hvor meget skjorten strammede før, og det var et nederlag for mig hver gang. Jeg havde aldrig vejet så meget, som der, og det måtte jeg gøre noget ved. Nu er det jo sjovt at se det tøj, jeg kunne passe der. Jeg har fået en bedre kostplan med jævnlige måltider, og jeg føler mig også mindre træt og svimmel, så det har været meget motiverende at få de rette redskaber, siger han og tilføjer, at han er blevet mere glad som følge af forløbet.

Jens Petermann har tabt sig 22 kg siden sommerferien, hvor en stor del af det er kommet efter træningsforløb til Rikke Szkopek. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Jens Petermann understreger, at han godt kan lide den mandehørm, der er på holdet, men ellers er det mest afgørende, at nogen holder øje med ham i forløbet. For Henning Beck er det også afgørende, at det er et hold, han kommer på.

- Jeg tror ikke, jeg ville nå samme resultat ved at gå i motionscenter, og jeg har svært ved at komme ud og løbe på egen hånd, så jeg håber, at mandelivsstilsholdet bliver godt, og måske kunne jeg også finde på at fortsætte længere end de 12 uger, siger han.

Det første livsstilshold for mænd har været en succes med ti deltagere, hvor flere har tabt sig mange kilo og fået en bedre livsstil. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribedreng mistede sin far i en ung alder: Viktor har lært at se livet i et større perspektiv

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

KLUMME: 40-års dagen nærmer sig. Skal jeg gå i panik eller?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Garde giver fuld gas ved julekoncert i Ribe

Ugeavisen Ribe

Mere plads til flotte naturfotos: Lokal fotograf udvider galleri og får udgivet bog

Ugeavisen Ribe

Mikkel er blevet mindre sur: Otte uger i Familieklassen har gjort stor forskel

Ugeavisen Ribe

Mor eller far er med i skole: Familieklasse hjælper på børns mistrivsel

Ugeavisen Ribe

Senhjerneskadede er frustrerede over kummerlige forhold: Træningen bliver ødelagt af dårlige rammer og larm fra maskiner

Ugeavisen Ribe

Kandis gennemføres:  Ribe Fritidscenter aflyser ikke julefrokosten med Kandis

Ugeavisen Ribe

Efter 24 år i lokalpolitik: Jørgen Ahlquist får sin første formandspost

Ugeavisen Ribe

Corona sætter en stopper for skålen i juleøl: Årets Emil er aflyst

Ugeavisen Ribe

Kvickly i Ribe giver 75.000 kroner til legeparken

Ugeavisen Ribe

Ta' et julehjerte og køb en gave: Ønsketræ skal igen sikre julegave til institutionsbørn

Ugeavisen Ribe

87 år og frivillig ved håndboldkampe: Madsen giver en hånd med ved Ribe-Esbjergs kampe

Ugeavisen Ribe

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Ugeavisen Ribe

Elever vandt landsdækkende konkurrence om CO2-neutral energikilde: Kunne være fedt, hvis der var nogle forskere, der ville kigge på vores forslag

Ugeavisen Ribe

Socialdemokraten Vivi var med til at kuppe Venstre

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Du er ikke alene...

Ugeavisen Ribe

Efter støtte fra lokale forretninger: Ribes julebelysning bliver nu endnu flottere

Ugeavisen Ribe

Nyt V-byrådsmedlem fra Ribe fik mere end 400 stemmer: - Jeg er ydmyg over for den her opgave

Ugeavisen Ribe

Lokale nørklere er klar: Museum slår atter dørene op til julemarked

Ugeavisen Ribe

Ti år med succes: Nanna og Marie skubber til deres grænser på Sct. Peder

Ugeavisen Ribe

Efter mange års hjemløshed: Nu får seniorerne endelig deres nye lokaler i SeminarieHuset

Ugeavisen Ribe

Tre medlemmer af Esbjerg Byråd: Konservative vil gøre en forskel

Annonce