Annonce
Ugeavisen Ribe

HEX!-forsker skaber oplevelser som erstatning for aflyste julefrokoster

Tyske Krampus vil efter alt at dømme være en af figurerne, som vil blive omtalte under Den Uhyggelige Jul, når HEX! og Sydvestjyske Museer sammen vil afholde alternativ julefrokost. Foto: Sydvestjyske Museer
Sydvestjyske Museer og Café Quedens samarbejder om anderledes julefrokoster med indholdet til både hjerne og mave.
Annonce

Ribe: Med et på samme tid hyggeligt og uhyggeligt initiativ vil Sydvestjyske Museer i samarbejde med Café Quedens Gaard forsøge at skabe oplevelser, der kan fungere som en erstatning for de mange aflyste julefrokoster, der i år rammer både ripensere og resten af Danmark som følge af coronarestriktionerne.

Konceptet går ud på, at gæsterne først mødes på Det Gamle Rådhus i Ribe, hvor historiker og hekseforsker Louise Hauberg Lindgaard, der er en af Danmarks få historikere med speciale i hekse og trolddom, vil fortælle historier.

- Det er første gang vi forsøger os med denne type af arrangement, men vi gør det som et alternativ til de mange mange aflyste julefrokoster. Og vi gør det selvfølgelig under ordentlige forhold, siger Louise Hauberg Lindgaard

Gæsterne kan vælg mellem at høre om Den Magiske Jul eller Den Uhyggelige Jul, og efter en time med fortællinger går man videre til Café Quedens, hvor der venter en lækker juletallerken.

Den Magiske Jul handler om de sjove og spøjse, gamle juletraditioner, man i folketroen har forbundet med hekse, mens Den Uhyggelige Jul handler om, hvordan hekse blot var nogle blandt de mange skræmmende, overnaturlige væsner, der huserede i juledagene.

Den Magiske Jul finder sted 27. november og 10. december, mens Den Uhyggelige udgave foregår 3. december. Grupper over 10 personer kan booke en aften for sig selv, mens enkeltpersoner og mindre grupper kan melde sig til på en af de tre datoer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce