Annonce
Ugeavisen Ribe

HEX! Museum of Witch Hunt får sin første særudstilling

Blandt kunstnerne, hvis værker vises, er Virginia Lee Montgomerys videoværk Water Witching. Pressefoto.
HEX! Museum of Witch Hunt åbner lørdag den 14. november for sin første særudstilling.
Annonce

Ribe: Lørdag den 14. november bliver en helt særlig dag på HEX! Museum og Witch Hunt, der slår dørene op for sin første særudstilling.

Heksejagt-udstillingen bruger samtidskunsten som linse til at undersøge historien om den nordiske heksejagt.

Hovedudstillingen vises på Kunsthal Charlottenborg og er kurateret af Alison Karasyk og Jeppe Ugelvig, der også fik ideen til, at en del af udstillingen skulle vises i det nyrenoverede særudstillingslokale på HEX!


Her kan kunsten noget andet. Den kan fortolke og tale til følelser og intuition på en måde, hvor den når ind under huden.

Lulu Anne Hansen


Her kan der opleves originale værker fra kunsthistorien og nye kommissioner, der er lavet særligt til udstillingen.

De udstillede kunstnere har således selv gennem research og dialog med førende forskere udforsket hekseprocessernes mange lag. På den måde spiller værkerne sammen om at udforske og belyse specifikke tematikker fra den nordisk heksejagt.

- I disse tider med global uro, hvor monumenter diskuteres aktivt, både i verden og herhjemme, peger Heksejagt på behovet for at se på en tilsyneladende fjern forhistorie med friske øje – og tilbyder nye måde at huske og gengive historien på, fortæller de to kuratorer, Alison Karasyk og Jeppe Ugelvig.

Annonce

Begejstret museum

På HEX! Museum of Witch Hunt er man begejstrede for samarbejdet med Kunsthal Charlottenborg og Alison Karasyk og Jeppe Ugelvig.

- Men når det handler om at perspektivere til nutiden og de subjektive følelser, som fortællingerne om hekseprocesserne vækker i os, så kommer vi nogle gange til kort med vores historiske fremstillinger. Her kan kunsten noget andet. Den kan fortolke og tale til følelser og intuition på en måde, hvor den når ind under huden. Den tilføjer dermed et spændende fortolkningsmæssigt lag til den historiske fremstilling, siger leder af historie og formidling ved Sydvestjyske Museer, Lulu Anne Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce