Annonce
Ugeavisen Ribe

Humørfyldte Janne hjælper børn i tandlægestolen

Janne har vænnet sig til at rode andre mennesker i munden. Den udfordring havde hun ikke lige taget med i overvejelserne, da hun skulle vælge, om hun ville læse til tandlæge.. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Janne Nielsen sætter pris på at være tandlæge og den forskel, hun derigennem kan gøre. Og hun elsker samværet med andre mennesker.
Annonce

Ribe: En gennemtrængende og smittende latter runger ofte i lokalet, når 37-årige Janne Nielsen er til stede. Hun er nemlig en meget positiv person, der har let ved at grine.

- Ud over at være mor til tre raske drenge, så er jeg udadvendt og positivt indstillet i forhold til, om noget kan lade sig gøre, og så er jeg løsningsorienteret. Derudover er jeg også et meget socialt menneske, siger Janne Nielsen, da hun bliver spurgt om, hvem hun er som person.

Og netop det sociale er noget, der betyder meget for Janne.

- Jeg er et familiemenneske, og jeg trives generelt i omgang med andre mennesker. Jeg vil helst bruge min tid sammen med mennesker, eksempelvis veninder, hvor vi sidder og strikker sammen og får reflekteret over livet. Jeg nyder at bruge aftener sammen med veninder, men det sker desværre alt for sjældent, siger hun.

Kort om Janne

Janne Nielsen er 37 år og har været samlevende med Jonas, som kommer fra Sverige, siden 2004. De har tre børn sammen, Kasper på 8 år, Nikolaj på 4 og Bjørn på 2 år.

Hun er født og opvokset ved Gelsbro og har bortset fra fem års studier i Århus altid boet i Ribeområdet. I dag bor hun på den nedlagte Seem-Varming Skole, som hun i 2009 blev enig med sin nu afdøde tvillingesøster om at købe i fællesskab.

Til daglig er Janne klinikleder i Ribe for Esbjergs kommunale tandpleje.

Annonce

Stor tilfredsstillelse

Det er ikke kun i fritiden, Janne gerne vil omgås mennesker. Det vil hun også på sit arbejde som klinikleder i Ribe i Esbjergs kommunale tandpleje. Således har hun kontakt med mellem 30 og 40 børn - samt mange af deres forældre - hver uge, og det er noget, hun trives med.

- Jeg kan rigtig godt lide at arbejde med børn, fordi de er så umiddelbare, og noget af det, jeg sætter allermest pris på, er, når jeg har været med til at overvinde nogens tandlægeskræk. Der er enormt meget pædagogik i det her job, selv om det ikke er et fag på studiet, siger Janne, der generelt oplever, at børnenes tænder er blevet pænere, men også har oplevet grelle tilfælde med børn, der har fået saftevand i sutteflasken og efterfølgende heller ikke har fået børstet tænder.

- Det gør ondt i maven, når vi skal hive tænder ud på en tre-årig, men det sker heldigvis også rigtig sjældent. Til gengæld giver det stor tilfredsstillelse at få et barn ind, hvor jeg kan se, at der er sket forbedringer, siger hun og tilføjer, at det ikke gør hende noget, at de børn, hun har i tandlægestolen, senere vil kunne møde hende nede ved bland-selv slikket i Kvickly.

Annonce

Fulgte med søster

Det lå ikke i kortene, at Janne skulle ende som tandlæge. Efter gymnasiet og nogle år med arbejde fulgte hun i fodsporene på sin tvillingesøster Gitte, der var begyndt at læse til tandlæge.

- Vi har altid interesseret os for de samme emner, og så tænkte jeg, at tandlæger jo ikke arbejdede i weekenderne, så det kunne nok ikke gå helt galt. Jeg havde så ikke lige overvejet den del med, at man skal kigge ned og rode i en anden persons mund, men det vænnede jeg mig til, fortæller Janne. Hun tilføjer en anekdote fra den første gang under studiet, hvor hun skulle overvære en paradentose behandling, hvor hun selv endte med at blive utilpas og måtte ned at ligge.

- Generelt var jeg ret tæt på min tvillingesøster. Hun var den, jeg var mest uvenner med og den, jeg bedst kunne sammen med. Derfor var det selvfølgelig rigtig trist, at hun døde alt for tidligt i 2010 af nyrekræft. Det var som, at jeg mistede en del af mig selv, fortæller Janne.

Annonce

De fire korte

Tre ord der beskriver dig selv?

- Positiv, udadvendt, løsningsorienteret

Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene bruges til?

- Så skulle vi købe et sommerhus i Sverige. Vi er tit i Sverige, og jeg kan godt lide de åbner vidder.

Hvad kan du bedst lide ved at bo i Skallebæk?

- Det lokale og det, at man kender hinanden, og man bruger hinanden i hverdagen.

Hvis vi to skulle bruge resten af dagen sammen, hvad skulle vi så lave?

- Så skulle vi ud og shoppe, for det har jeg aldrig selv mulighed for. Så skulle vi finde et hyggeligt sted at spise og måske gå en tur tæt på noget vand. Eventuelt kunne vi tage børnene med en tur til Rømø for at bade.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce