Annonce
Ugeavisen Ribe

Hunderup Kirke nænsomt og smukt restaureret

Et kig op mod kor, prædikestol og alter i den nyrestaurerede Hunderup Kirke. Foto: Kirsten Enevoldsen
Søndag markeres otte måneds arbejde på at restaurere Hunderup Kirke.

HUNDERUP/SEJSTRUP: Siden april har Hunderup Kirke en gennemgået en grundig restaurering, og på søndag den 22. november løftes sløret så for resultatet af det arbejde.

Restaureringen er udført ud fra et budget på 1,92 mio. kroner. Menighedsrådet har søgt fondsmidler til konserveringsarbejderne og modtaget 200.000 kr. fra Augustinusfonden samt 762.000 kr. fra Statens Kirkeistandsættelsesordning.

-Resultaterne er slående, og nu glæder vi os til at vise menigheden det. Vi synes, kirken er blevet så fin, uden at det på nogen måde er gået ud over den oprindelige historiske arkitektur, siger menighedsrådsformand Lena Randrup.

Annonce

Indvendig er loft og bjælker blevet malet, væggene kalket og stolerækkerne pletmalet. Der er monteret hærdet glas på den ene side af den store sirligt udskårne dør fra 1724 mellem kirkerummet og tårnrummet, der - ligesom koret - har fået ny tidssvarende belysning.

Derudover stråler epifitafiet – en slags mindetavle over ejere fra Kjærgaard - nu igen med guldblade på bogstaverne samt restaurering og polering af marmorpladerne, mens altertavlen også har fået en kærlig hånd.

Ved festgudstjenesten sætter organisten sig til orgelet, mens menigheden blot må lytte til solosang ved to kirkesangere. Derudover vil sognepræst Ole Witte Madsen for første gang kunne prædike under den nyrestaurerede lydhimmel.

Efter gudstjenesten fortæller stenkonservator Leif Vognsen og Anne Marie Steensberg om restaureringen. Alt sammen sker fuldt forsvarligt i forhold til de gældende corona-retningslinjer, oplyser Lena Randrup.

Epitafiet med fine nye guldstaferinger. Foto: Kirsten Enevoldsen
Det restaurerede gravmæle for Niels Lange og Abel Skeelsdatter til Kjærgaard, som ligger bag alteret. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce