Annonce
Ugeavisen Ribe

Hvad mener du om bibliotekerne?: Esbjerg Kommune efterlyser borgernes meninger

En ny biblioteksstruktur er på vej, og Esbjerg Kommune vil gerne have borgernes input til de foreslåede modeller. Foto: Colourbox
To vigtige sager er for tiden i høring, men Esbjerg Kommune mangler input fra borgerne til både den fremtidige biblioteksstruktur og til en ny politik for fritids- og idrætslivet.
Annonce

Esbjerg Kommune: Høringssvar er ofte rigtig vigtige for Esbjerg Kommune, når de skal tage beslutninger, som vedrører kommunens borgere. Det vil en ny struktur for kommunens biblioteker samt en ny politik på fritids- og idrætslivet have, og derfor efterlyser Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg nu borgernes meninger.

- Når vi skal ændre på strukturen for bibliotekerne, vil vi meget gerne høre fra de mennesker, der faktisk har deres gang på bibliotekerne, så vi får en pejling af, hvad forslagene vil betyde for dem i praksis. På samme måde har vi i fritids- og idrætslivet mange, der dyrker uorganiseret sport eller mødes til aktiviteter uden for klubberne, og dem hører vi ikke fra, hvis vi kun spørger foreningslivet. Derfor har vi i de to sager brug for, at borgerne giver lyd i høringen, så vi er oplyst bedst muligt og får alle perspektiver med i grundlaget for vores beslutninger, siger Peder Tørnqvist, fungerende formand for Kultur & Fritidsudvalget.

Udkast kan findes online

Man kan finde udkast til både biblioteksstruktren og til den nye idrætspolitik på Esbjerg Kommunes hjemmeside.

Links til høringerne er følgende: https://www.esbjerg.dk/om-kommunen/annoncer/hoeringer/biblioteksstruktur og https://www.esbjerg.dk/om-kommunen/annoncer/hoeringer/politik-for-fritids-og-idraetsliv

Høringensperioden for idrætspolitikken slutter den 31. januar, mens man kan give input på biblioteksstrukturen frem til den 5. februar.

Annonce

To modeller

Den nye struktur for bibliotekerne skal besluttes i første del af 2020, og når strukturen bliver forandret, har det betydning for borgernes oplevelse af adgang og service på bibliotekerne. Politikerne i Kultur & Fritidsudvalget skal vælge mellem to modeller, som er sendt i høring. I begge løsninger vil der stadig ligge et bibliotek i Esbjerg, Ribe og Bramming, lige som der bliver oprettet 15 selvbetjente biblioteksspots. I begge modeller bliver de nuværende bydelsbiblioteker i Sædding, Kvaglund og Tjæreborg nedlagt, mens der i den ene model til gengæld bliver oprettet tre-fem nye minibiblioteker.

Også i sagen om en ny politik for fritids- og idrætslivet ligger det politikerne på sinde at blive klogere på borgernes mening under høringen, som løber til udgangen af januar. Det er nemlig en klar ambition for Kultur & Fritidsudvalget at give alle borgere gode muligheder for at have et aktivt fritids- og idrætsliv. Derfor er det vigtigt, at den nye politik danner en god ramme og bakker op om de ønsker, som borgerne har for deres idræts- og fritidsaktiviteter.

Begge sager er sendt til høring ved en række interessenter, men Kultur & Fritidsudvalget vil gerne slå et ekstra slag for, at borgerne også uden for regi af foreninger, råd og institutioner bringer deres meninger i spil.

Peder Tørnqvist opfordrer borgere til at give deres besyv med i to vigtige sager. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce