Annonce
Ugeavisen Ribe

Hviding-skole får skolemælkspenge til anlæg af køkkenhave

5. klasse på Vadehavsskolen kan nu anlægge en køkkenhave og dyrke grøntsager til madkundskab takket være en donation på 5.000 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat. Foto: Mejeriernes Skolemælksordning
Ønsket fra Vadehavsskolen i Egebæk-Hviding ved Ribe om at lade eleverne anlægge en køkkenhave og dyrke grøntsager er et af 40 udvalgte projekter, som nu modtager midler fra Mejeriernes Skolemælkslegat.
Annonce

Egebæk-Hviding: Nu skal eleverne i 5. klasse på Egebæk-Hviding Skole, Vadehav ved Ribe hakke, luge og dyrke deres egne grøntsager.

Takket være en donation på 5.000 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat kan skolen nemlig købe haveredskaber og anlægge en køkkenhave.

- Det er et tværfagligt projekt. 5. klasse er i natur/teknik kommet frem til, hvordan haven skal se ud, og hvad der vil være interessant at dyrke, forklarer lærer Linda Carlsen fra Vadehavsskolen.

- Eleverne har arbejdet med, hvordan haven skal passes (også når det er ferie). Det dyrkede skal kunne bruges i madkundskab. I håndværk og design skal eleverne designe og producere højbede og bedafgrænsning, skrev Linda Carlsen blandt andet i sin ansøgning til Mejeriernes Skolemælkslegat.

Annonce

Fremmer sundhed

Bag legatet står Mejeriernes Skolemælksordning. Det skal fremme sundhed, bevægelse og fællesskab på landets skoler. Til uddelingen af legater i november var der 400 ansøgninger fra 313 skoler.

- Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for rigtig mange elever. De 40 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre til, at man søger på ny, når vi igen uddeler legatmidler til foråret, siger Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Annonce

Forældre donerede

Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skolen er med i skolemælksordningen. Ved den nylige uddeling i begyndelsen af november blev der doneret beløb fra 1.500 kr. op til maksimumbeløbet på 5.000 kr. fra en pulje på 145.000 kr.

Heraf kommer 45.000 kr. fra forældre, der ved ændringer af deres abonnementer på skolemælk valgte at donere deres tilgodehavender til Skolemælkslegatet.

Skolemælksordningen

Skolemælkslegatet uddeles to gange årligt – i foråret og efteråret – fra en pulje på i alt 200.000 kr. 

Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser og elevråd, hvis skolen er blandt de cirka 1.400 skoler, der er med i skolemælksordningen, der leverer mælk til flere end 100.000 børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce