Annonce
Ugeavisen Ribe

Hvilken god vaffelis skal man spise? Ribe har to gode muligheder

Hvilken god vaffelis skal man vælge i Ribe. Der er ikke tale om et enten eller men gerne et både og, når det kommer til de to gode steder, Isvaflen og Temper Chokolade. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Lysten til en rigtig god vaffelis kan imødekommes to steder i Ribe, hos Isvaflen og hos Temper Chokolade.
Annonce

Ribe: Når man får lyst til en god vaffelis i Ribe, så er der flere gode muligheder, men det giver jo anledning til et dilemma. Skal man vælge en velkendt vaffelis fra Isvaflen eller en fra den "nye" dreng i klassen, Temper Chokolade, som nu både selv laver is og vafler.

I familien her kunne vi ikke bestemme os, så vi valgte én fra hvert sted.

Syddanmarks bedste is?

I OpdagDanmarks sms konkurrence om at finde de bedste ishuse i Danmark er både Isvaflen og Temper Chokolade med på listen over nominerede. Det samme er sidste års vinder på landsplan, Fru Dax på Rømø, der vandt foran Isvaflen.

Man kan stemme via sms på sin favorit frem til den 7. juli, hvorefter der findes fem regionale vindere fordelt over Danmark.

Man finder sms koden til det enkelte ishus på hjemmesiden www.opdagdanmark.dk/danmarks-bedste-ishuse/sydjylland.

Hos Isvaflen fik vi en af de gode hjemmelavede vafler, som Henrik Thomsen bager inde i butikken. Der kom to slags is i - valgt blandt de mange forskellige varianter - samt guf og syltetøj. En god gammel klassiker, som man kender og ikke kan tage fejl af. Der er jo nok en grund til, at is fra Isvaflen kan tiltrække kunder langvejs fra.

Vaflerne fra Isvaflen Ribe og kendte i vidt omfang, og Henrik Thomsen sidder ofte og laver både de tynde varianter og den belgiske variant i butikken. Arkivfoto

Hos Temper Chokolade stod valget først mellem, om vi ville have en kakaovaffel eller en vaffel med citron og kardemommen, og derefter kan man vælge mellem seks-otte varianter af is, som udskiftes regelmæssigt og laves ud fra lokale råvarer, der er i sæson. Der er her tale om rene og unikke smage som bacon gelato, æblekage gelato og en med honningristede cashewnødder med rosmarin.

Rasmus Duus Godskesen sørger med et smil for, at vi får en velsmagende is fra Temper Chokolade i Ribe. Foto: René Aunsbjerg Fogh

I familien er vi enige om, at det er to fantastiske isoplevelser, som kan byde på noget godt og særligt hver især. Derudover kan man - hvis man ikke lige er til en isvaffel - begge steder få gode alternativer i eksempelvis den velduftende og velsmagende belgiske vaffel fra Isvaflen og Tempers cafe affogato, som er en kugle lækker vanilieis lavet på lokal mælk, som så er druknet i en espresso.


Der er her tale om rene og unikke smage som bacon gelatto, æblekage gelato og en med honningristede cashewnødder med rosmarin.

Fra artiklen


Isvarianter hos Temper Chokolade i Ribe er unikke og helt rene. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Herfra kan der kun lyde en opfordring til, at man prøver begge steder af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce