Annonce
Ugeavisen Ribe

Idrætsforeninger i Ribe klarer skærene i en hård coronatid

Det er især træningen i Ribe Taekwondo Klub, der er blevet påvirket af coronavirussen. Træning i nærkampe er eksempelvis sat på pause, men der er stadig et fint engagement i klubben. Foto: Bo Maimburg
Mange idrætsforeninger er og har været hårdt ramt af coronakrisen, men ikke så meget at der skal gives kunstigt åndedræt. Ribe Håndbold Klub og Ribe Taekwondo Klub er to af de foreninger, der melder om en fin puls.
Annonce

Ribe: Aflyste stævner og mindre aktivitet til træningen. Det er blot nogle af de konsekvenser, som de lokale idrætsforeninger har oplevet det seneste halve års tid, mens coronakrisen har været over os.

Men det er ikke ensbetydende med, at foreningerne lider. I hvert fald ikke Ribe Håndbold Klub og Ribe Taekwondo Klub.

- Der er stadig en god puls i klubben, og vi har et stabilt medlemstal. Desuden er jeg heller ikke bekymret for vores samlede økonomi, fordi vi har en solid egenkapital, siger Henrik Clausen, formand i Ribe HK, som dog ser at det stærke økonomiske fundament får nogle ridser og skræmmer i og med den faste indtægtskilde fra Elite Cup og Tulipanfesten ikke er kommet.

- Vi er kommet godt igennem krisen ind til videre. Økonomisk er vi fint kørende og vi har ikke mistet medlemmer. Men vi kan mærke, at der stadig er en del, som tøver med at deltage og engagere sig i træningen. Pulsen er ok i klubben hos dem, der kommer, siger Poul Johan Nielsen, formand i Ribe Taekwondo Klub.

Annonce

Anderledes træning

Træningen i taekwondoklubben er noget af det, der er blevet påvirket en del under coronakrisen.


Det er den intensitet, der er i hallen, som giver pulsen i klubben. Jeg tror, at de unge spillere oplever, at Ribe Håndbold Klub er er et sted, hvor færre ting har ændret sig som følge af coronakrisen sammenlignet med i skolen, og derfor bruger de håndboldklubben som et tiltrængt frirum.

Henrik Klausen, formand Ribe HK


- Det er en nærkontaktsport, men taekwondo er også mere end det. Derfor har vi især haft fokus på teknik i den seneste tid, men vi ville stadig hele vejen rundt. Dog har vi pillet nærkamp og kihap (energiudladning efter kamp, red.) ud. Samtidig har vi ikke kunnet graduere kæmperne gennem noget tid, forklarer Poul Johan Nielsen, der tilføjer at man tilmed har lært, hvordan fjernundervisning af elever kan gennemføres.

I Ribe Håndbold Klub oplever Henrik Clausen, at der i dag er masser af liv på og omkring halgulvet til træning.

- Det er den intensitet, der er i hallen, som giver pulsen i klubben. Jeg tror, at de unge spillere oplever, at Ribe Håndbold Klub er er et sted, hvor færre ting har ændret sig som følge af coronakrisen sammenlignet med i skolen, og derfor bruger de håndboldklubben som et tiltrængt frirum, siger han.

Intensiteten og pulsen er i den grad stadig at finde i Ribe Håndbold Klub. Arkivfoto

Samtidig er formanden dog en smule bekymret over situationen, hvis man ikke får lov til at spille kampe igen, i og med at JHF's rækker nu er lukket ned frem til uge 43.

- Det er en lille mavepuster, at kampene igen er blevet aflyst og udskudt, men ikke lige så stor som den var i foråret. Dog kan jeg være bekymret over, om de unge kan holde gejsten oppe, hvis der går længe, før vi må spille igen, for så har de jo ikke rigtig noget at træne op til, siger Henrik Clausen.

Annonce

Naturlig hjælp i specialforbund

Begge foreninger har brugt deres specialforbund i forhold til rådgivning i situationen, mens Esbjerg Kommune kun i lille grad er blevet adspurgt.

Formand i Ribe HK, Henrik Clausen, fortæller, at klubben grundet en solid egenkapital er kommet ok gennem coronakrisen.

- Det er kun meget lidt, vi har rakt ud efter Esbjerg Kommune, men jeg har samtidig heller ikke savnet hjælp fra dem. Det er bare mere naturligt, at vi får hjælp fra vores specialforbund, siger Henrik Clausen, der ligesom Ribe Taekwondo Klub ikke har fået nogen økonomisk hjælp under krisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Trio Gemini gæster Ribe

Annonce