Annonce
Ugeavisen Ribe

Ikke plads på privatskole: Fordomme om folkeskolen blev gjort til skamme

Morten Wulff Nielsen ser frem til, at Theo skal begynde på Ansgarskolen i Ribe, blandt andet fordi Mortens fordomme om folkeskolen blev gjort til skamme, da han satte sig lidt mere ind i den. Privatfoto
Morten Wulff Nielsens førsteprioritet for sønnen Theo var, at han skulle på privatskolen, men der var ikke plads. I stedet skal Theo nu gå på Ansgarskolen, og Morten har ændret sit syn på folkeskolen.

Farup: En lang række børnefamilier kunne ikke få opfyldt deres førsteprioritet om at få deres barn i 0. klasse på Riberhus Privatskole det kommende skoleår. En af dem var 41-årige Morten Wulff Nielsen fra Farup, der ikke fik en plads til 5-årige Theo.

- Vi ønskede at få Theo på privatskole, fordi vi gerne ville have mere selvbestemmelse og indflydelse på skolegangen, og det forestillede jeg mig, at man kunne få, når man så at sige var betalende kunde. Det var de friere rammer, der tiltalte os, så vi var da ærgerlige, da vi fik at vide, at Theo ikke fik en plads på Riberhus Privatskole, men vi ser mere på, at vi valgte privatskole til frem for at vælge folkeskolen fra, siger han.

Mortens skolesyn omfatter, at der skal være fokus på de bløde værdier, og umiddelbart var det ikke på en folkeskole, at det kunne opfyldes. Men efter ønsket om privatskole ikke kunne opfyldes, var han nødsaget til at tage et ekstra kig på sin holdning til folkeskolen, og her fik Morten en øjenåbner.


Vi var da ærgerlige, da vi fik at vide, at Theo ikke fik en plads på Riberhus Privatskole, men vi ser mere på, at vi valgte privatskole til frem for at vælge folkeskolen fra

Morten Wulff Nielsen, far til Theo


- De fordomme, vi havde omkring folkeskolen, blev gjort lidt til skamme. Det var fordomme omkring store klasser og mange test, men faktisk ender Theo med at komme i en mindre klasse i folkeskolen, end han ville på privatskolen. Der er også en større vilje til at omfavne børnene i folkeskolen, end jeg har troet, og hænderne er også varme, så nu er jeg rigtig glad for, at han skal i folkeskolen, siger Morten Wulff Nielsen.

- Ansgarskolen, som Theo skal gå på, ligger også geografisk godt for, hvor vi bor, og det tæller også op, at der er ret mange at Theos venner fra børnehaven, som også starter der, siger Morten, der understreger, at han ikke et sekund er i tvivl om, at folkeskolen i Ribe er god nok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce