Annonce
Ugeavisen Ribe

IMPONERENDE: Mikkel indsamlede 14.580 kroner til børn på flugt

9-årige Mikkel Madsen fik samlet imponerende 14.580 kroner ind til børn på flugt. Privatfoto
Pantflasker og donationer fra Ribeborgere sikrede, at 9-årige Mikkel Madsen kunne aflevere hele 14.580 kroner til Danmarks Indsamling i lørdags.
Annonce

Ribe: Der er blevet knoklet i mange timer over de seneste uger, og lørdag aften klokken 20.20 kunne 9-årige Mikkel Madsen med maven fuld af sommerfugle så ringe ind til Danmarks Indsamling og fortælle, at han havde indsamlet 14.580 kroner til børn på flugt. I røret var det tidligere landshold-håndboldspiller, Lars Rasmussen, der modtog opkaldet, og han fortalte senere på aften historien videre til vært Tina Gøtzsche, hvilket medførte klapsalver blandt publikum.

- Jeg vil bare sige, du er den sejeste i verden. Det her er det vildeste, jeg nogensinde har hørt. Det her, det er fedt, du kan være så stolt, det er så cool. Kan du ha' en rigtig god aften, ha' det godt min ven, sagde Lars Rasmussen til Mikkel i telefonen.

Og Mikkel var meget rørt, da han senere blev spurgt om, hvorfor han havde samlet ind.

- Det føles rigtig, rigtig, rigtig godt at gøre noget for andre. Jeg har det bare dejligt, og det kildrer helt vildt i maven. Der sker noget inde i min krop, hvor jeg bare får en helt vildt god følelse. Jeg havde ikke engang forventet 10.000 kroner, men jeg endte på 14.580 kroner. Jeg er næsten tom for ord over al den støtte, jeg har fået, som så kan gøre en forskel for disse børn. Jeg håber, at alle får et godt liv, at der ikke er nogle, som dør af sult, og at de får nogle gode venner. Jeg vil bare gerne være deres ven og hjælpe dem med og få en bedre fremtid, siger Mikkel.

Og han fortæller også, at han selv har lært meget af at samle flasker.

- Jo større forskel, man gør for andre, jo gladere bliver man.

14.580 kroner

Mikkel har selv givet 100 kroner af sine egne lommepenge til indsamlingen. Derudover har han samlet flasker for 3.480 kroner og modtaget 11.000 kroner i kontanter og MobilePay.

Hele Danmarks Indsamling gav 82.104.925 kroner til børn på flugt. Indsamlingen foregår hvert år i fællesskab af 12 af Danmarks humanitære organisationer.

Mikkel figurerede i klip på DR i forbindelse med tv-showet Danmarks Indsamling, og til sidst i showet fortalte tidligere håndboldspiller Lars Rasmussen om Mikkels indsats, hvilket medførte klapsalver fra hele salen. Privatfoto
Det var med sommerfugle i maven, at Mikkel lørdag aften kunne ringe ind til showet og fortælle. hvor mange penge, han havde samlet ind. I røret fik han Lars Rasmussen, der roste ham for indsatsen. Privatfoto
Mikkel har været fast kunde ved flaskeautomaten de seneste uger, og han har derudover også mange kontanter. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vanens magt

Annonce