Annonce
Ugeavisen Ribe

Indbrudsbølge rammer Jylland: Nye tyverier af værdifuldt GPS-udstyr fra landbrugsejendomme

Det værdifulde GPS-udstyr kan styre traktorer og landbrugsmaskiner med centimeters nøjagtighed, og denne type af udstyr er de seneste måneder blevet stjålet fra maskinstationer og landbrugsejendomme over hele Jylland. Arkivfoto: John Randeris
To nye tyverier af værdifuldt GPS-udstyr fra landbrugsejendomme ved Ribe bringer det samlede antal tyverier op på fem. Lignende udstyr for millioner af kroner er også stjålet fra virksomheder i Varde Kommune, og politiet forklarer, at lignende indbrud over de seneste måneder har ramt hele Jylland, og at sagerne efterforskes intenst.

Varming: For femte gang inden for få måneder er der stjålet værdifuldt GPS-udstyr fra landbrugsejendomme og traktorer i Varde og Esbjerg kommuner.

Senest har ukendte gerningsmænd været på spil på to ejendomme på Obbekjærvej og på Stavnagervej øst for Ribe, og begge gange er der stjålet GPS-udstyr for flere hundrede tusinde kroner.

Torsdag kl. 9.50 anmeldte beboere på Stavnagervej ved Varming, at man i perioden mellem onsdag 14. oktober kl. 22.00 og torsdag 15. oktober kl. 05.00 havde fået stjålet to GPS-systemer fra traktorer på ejendommen. Der var tale om RKT-anlæg til en værdi af i alt 200.000 kr., og de var blevet stjålet fra to Case Puma 200-traktorer, der begge var blevet åbnet med nøgler, forklarer Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce

I løbet af torsdagen var politiet til stede på ejendommen med hunde og politifolk fra kriminalteknisk afdeling, og tyveriet er sket nogenlunde samtidig med, at der også blev stjålet GPS-udstyr fra en landejendom på den nærliggende Obbekjærvej.

Her skete det i en periode fra 14. oktober kl. 20 til 15. oktober kl. 06.25, hvor gerningsmænd skaffede sig adgang til en uaflåst lade, hvor der stod tre traktorer af mærket New Holland. Fra Obbekjærvej blev der stjålet tre GPS og to køreskærme til en samlet værdi af 300.000 kr.

Over hele Jylland

De to sager kan lægges over i lignende sager fra Varde Kommune, hvor først Skamstrup Maskinstation i august fik stjålet GPS-anlæg fra 18 traktorer til flere millioner kroner, mens det i september gik ud over Bounum Maskinstation, der fik stjålet kostbart udstyr i form af 25 terminaler og seks GPS-antenner.


Vi har en formodning om, at det er de samme gerningsmænd i alle sagerne, og at de har specialiseret sig i at gå efter den samme type af udstyr.

Politikommissær John Müller


Natten til onsdag gik det ud over virksomheden Sdr. Malle A/S, der fra ti traktorer fik stjålet otte GPS-anlæg og ti køreskærme til en værdi af en million blev stjålet, og fra Syd- og Sønderjyllands Politi forklarer politikommissær John Müller, at man lægger mange kræfter i at efterforske de enkelte sager. Ikke kun de fem fra Varde og Esbjerg Kommuner, men sager fra hele Jylland, hvor der i de seneste måneder er begået lignende indbrud.

- Vi har en formodning om, at det er de samme gerningsmænd i alle sagerne, og at de har specialiseret sig i at gå efter den samme type af udstyr.

John Müller står i spidsen for den samlede efterforskning, og ved derfor præcist, hvor mange tilfælde der er tale om, men det ønsker han ikke at fortælle.

- Tyverierne er sket over hele Jylland, men jeg kan ikke udtale mig om de konkrete sager, men jeg kan fortælle, at vi efterforsker alle sagerne intenst, siger John Müller, der heller ikke kan kommentere på, hvorvidt man på nuværende tidspunkt har en eller flere personer mistænkt i sagen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Mere fredagsmusik på Torvet i Ribe: - Vi vil bidrage til lidt liv i byen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Bunker af bøger til din sommerferie: Disse klassikere skal du læse - og disse bøger fra børn og unge tage fat i

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Nationalpark Vadehavet udgiver nyt magasin

Ugeavisen Ribe

Tilbud til de sangglade børn: Ribe får nyt kor for unge drenge og piger

Ugeavisen Ribe

Nu kan Ribe Roklub redde liv med hjertestarter

Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Ugeavisen Ribe

Ribe Biogas støtter Ribes kommende legepark med stort beløb

Ugeavisen Ribe

En beretning fra en student fra Ribe: - En kæmpe euforisk glæde

Ugeavisen Ribe

Domkirkens fem sommerkoncerter er på plads

Midtsyd

Ribekvinder vil gå et spadestik dybere med stressramte: Starter retrætecenter midt ude i naturen

Ugeavisen Ribe

Gratis naturformidling fra jæger: Børnehavebørn i Ribe fik et indblik i døde dyr og jagt

Ugeavisen Ribe

Glædelig gensyn hos Gredstedbros dagplejere

Ugeavisen Ribe

Familiekoncert i Ribe rykker igen udendørs

Ugeavisen Ribe

Tre års anderledes skolegang slutter med en studenterhue: Ribes første studenter er sprunget ud

Ugeavisen Ribe

En stor fortæller kommer på sommervisit på Ribe Kunstmuseum

Ugeavisen Ribe

Lene er en sand bankkvinde i Ribe: Hun elsker sit arbejde - og sine to grimme hunde

Ugeavisen Ribe

Nyt museum i Ribe åbnet: Nu kan du blive klogere på de første kristne mennesker i Danmark

Ugeavisen Ribe

KLUMME: En åben Bro (III) - min personlige udviklingsrejse

Ugeavisen Ribe

Lokale piger skal styre Dagmars tre serveringssteder

Ugeavisen Ribe

Rekordmåned og mange cykler solgt det seneste år: Men nu er lageret tømt hos Ribe Cykellager

Ugeavisen Ribe

Unge trodser corona med nyt teaterstykke

Ugeavisen Ribe

Masser af billetter: Tulipanfestival i Ribe med god musik skal støtte klubber

Ugeavisen Ribe

Henrik fra Hviding er stolt over at være hjerteløber: - Der er ikke noget, der er større end at være med til at redde liv

Annonce